Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Rīgā ieradušies KOK cīkstoņi no 10 valstīm

Rīgā ieradušies KOK cīkstoņi no 10 valstīm
Kriss Baja un Kristaps Bulmeistars

Rīt, 22.maijā, “Arēnā Rīga” notiks vērienīgs cīņas sporta pasākums Latvijā – cīņu turnīrs “KOK WORLD GP 2015 IN RIGA” pussmagā svara kategorijā (zem 77 kg). Turnīrā piedalīsies 26 sportisti no desmit pasaules valstīm, tostarp tādi cīkstoņi kā Kriss Baja ( Chris Baya) un Mateus Kopiec (Mateusz Kopiec).

Cīņu par pasaules čempiona jostu turnīrā uzsāks arī viens no septiņiem Latvijas komandas cīkstoņiem Jevgēnijs Aļeksejevs. Pateicoties translācijai “Eurosport”, Latvijā pirmo reizi notiekošo turnīru TV ekrānos vēros vairāk kā 133 miljoni skatītāju. Tāpat, lai klātienē redzētu grandiozo cīņas šovu, Rīgā ieradušās vairākas cīņas sporta pasaules leģendas, tostarp pasaules vadošās cīņas sporta asociācijas “MIKE GYM” dibinātājs Mike Passenier.

Mike Passenier audzēknis holandietis Kriss Baja, kas KOK oficiālajā reitingā ieņem trešo vietu, tiksies ringā ar Latvijas cīkstoni Kristapu Bulmeistaru, kurš jau iepriekš piedalījies un izcīnījis uzvaru KOK turnīros. Mike Passenier atzīsts: “Latvijas cīkstoņi ir spēcīgi, tāpēc arī rītdien gaidāmās cīņas būs nopietnas. Mums ir jāiet līdz galam un vēl tālāk. Nav svarīgi, kurš uzvarēs, galvenais, lai skatītāji jūtas kā uzvarētāji, vērojot labas cīņas. Treneriem un cīkstoņiem jāprot pārdot šīs cīņas, raisot vēlmi nākt un skatīties.”

Preses konferencē noritēja pēdējā sportistu kontrolsvēršana, kur visi 13 cīņu pāri ieskatījās pretiniekam acīs pirms nākamās tikšanās cīņas ringā jau rīt.

KOK GLOBAL prezidents Donatas Simanaitis atzīst, ka ir priecīgs, uzsākot turnīra norisi arī Rīgā. „Šis ir turnīrs, kurš, pateicoties sadarbības līgumama ar “Eurosport”, tiks translēts 60 pasaules valstīs un tā būs ne tikai pasaules iepazīstināšana ar turnīru, tā būs iepzīstināšana arī ar Rīgu, ar Latviju. Šis ir vēsturē pirmais “KOK WORLD GP” turnīra posms Latvijā, bet esam priecīgi paziņot visiem cīņas sporta faniem, ka jau esam panākuši vienošanos par šo visaugstākā līmeņa cīņas sporta sacensību norisi Rīgā arī nākamajā gadā.”

“KOK WORLD GP 2015 IN RIGA” ietvaros tiksies 13 cīkstoņu pāri, tostarp septiņos no tiem spēkosies kāds no Latvijas komandas sportistiem. Mūsu komandai nozīmīgākās ir Jevgēnija Aļeksejeva cīņas par tālāko dalību pasaules čempiona noskaidrošanā pussmagā svara kategorijā (līdz 77 kg), kā arī„super” cīņas svara kategorijā līdz 71 kg, kuru laikā tiks noteiktas jaunas vietas pasaules reitingā.

Par KOK:
KOK jeb “King of Kings” ir plaši pazīstams cīņu turnīrs, kurā piedalas cīkstoņi, kas pārstav dažadas cīņu mākslas. Dinamisko kustību un aizraujošo cīņas veidu salikuma dēļ šīs cīņas ir īpaši izklaidējošas un baudāmas skatītajiem. KOK noteikumi nodrošina asām izjūtām un emocijām bagātas cīņas, jo paredz izvairīties no neizšķirta rezultāta - pēdējam raundam jābūt izšķirošam un jānosaka uzvarētājs.

Zīmolu KOK („King of Kings”) 2009.gadā dibināja Starptautiskā Busido federācija (IBF). KOK sacensību pamatelementi ir sitieni ar rokām un kājām, uzveicot pretinieku ar elementārākajiem cīņas mākslas paņēmieniem. 2014. gadā KOK kļuva par vadošo cīņas mākslas projektu Eiropā. IBF ir parakstījusi līgumu ar Eurosport un sacensības tiek pārraidītas 54 valstīs, 20 valodās, sasniedzot vairāk kā 133 miljoni cilvēku.


, 2015-05-22 09:16, pirms 9 gadiem
Kas vēl par KRĀNA versiju, kas tās par slavenībām, ko neviens izņemot pašus nezin ?! Beidziet degradēt cīņassportu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-22 22:12, pirms 9 gadiem
kādam ir streems un cikos sākas?
, 2015-05-24 11:40, pirms 9 gadiem
Ko nozīmē 'ieradušies' Aktuālais raksts

Viņi taču sen jau prom, cīņas notika piektdien, bet rezultāti publicēti kā nav tā nav..??
, 2015-05-24 18:46, pirms 9 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Ko nozīmē 'ieradušies' Aktuālais raksts

Viņi taču sen jau prom, cīņas notika piektdien, bet rezultāti publicēti kā nav tā nav..??
Vecīt, šī tak ir cīņas sporta sadaļa. Te puse notikumu vispār netiek publicēti. Kā piemērs nesenā Gluhova cīņa ar Hesdy Gerges. Par Glory world series vispār neko neteikšu... Tā vietā tiek liktas kkādas Klondaika fight arenas.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.