Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Roberts Šenfelds Šveicē cīnīsies par SHC čempiona titulu

Roberts Šenfelds Šveicē cīnīsies par SHC čempiona titulu
Roberts Šenfelds
Foto: Team Kuldiga

Latvijas viens no labākajiem supervieglā svara (-62 kg) MMA cīkstoņiem kuldīdznieks Roberts Šenfelds (4-1-0) 31. maijā Ženēvā (Šveicē) aizvadīs titula cīņu par vakanto organizācijas SHC (Strength and Honor Championship) supervieglā svara čempiona jostu ar pazīstamo brazīlieti Marsello Kostu (9-2-1).

Sākotnēji Marsello Kostam par vakanto SHC čempiona titulu bija paredzēts cīnīties ar pieredzes bagāto franču MMA cīkstoni Olivjē Pastoru (18-16-0), taču francūzis treniņos guva savainojumu un viņa vietā tika pieaicināts Latvijas supervieglā svara reitingu otrais numurs Roberts Šenfelds.

Divdesmit vienu gadu vecā Šenfelda kontā ir piecas cīņas, no kurām četrās kuldīdznieks izcīnījis uzvaras ar kādu no sāpju paņēmieniem, uzvarot latviešus Edgaru Loginu (1-2-1), Raimondu Kozlovski (1-3-0), Ņikitu Ananko (0-2-0) un baltkrievu sportistu Aleksandru Osmalovski (0-1-1) .

Pēdējo MMA maču Roberts aizvadīja šā gada aprīlī Rīgā, Latvijas izlases sastāvā uzvarot jau pieminēto baltkrievu Aleksandru Osmalovski. Jāpiemin, ka Šenfelds šajā cīņu šovā bija vienīgais mūsu valsts pārstāvis, kuram izdevās sarūgtināt kādu no uz Rīgu atbraukušo Baltkrievijas MMA komandas sportistiem.

Priekš Kuldīgas kluba „Team Kuldīga” sportista šī būs pirmā titula cīņa viņa karjerā un uzreiz pret tik nopietnu cīkstoni kā Marsello Kosta, kurš vēl nesen pārstāvēja vienu no pasaules TOP 15 lielākajām MMA organizācijām CWFC (Cage Warriors Fighting Championship).

Trīsdesmit piecus gadus vecā Kostas statistikas ailītē no aizvadītajām trīspadsmit cīņām ir tikai divi zaudējumi, ko viņam sarūpējuši MMA veterāni Marks Dankans (15-10-1) un Pols Makvejs (19-8-0).

Savukārt starp brazīlieša „upuriem” ir tādi skaļi vārdi kā bijušais Bellator cīkstonis Ronijs Mans (23-7-1), bijušais UFC atlēts Domasio Peidžs (17-9-0), kā arī Eiropā labi zināmie Aleksejs Polpudņikovs (11-3-0), Kristians Binda (8-9-0) un Roberts Vestermans (11-11-0).

Zīmīgi ir tas, ka Marsello Kosta vadošā MMA reitingu portāla Fightmatrix.com supervieglā svara reitingā ierindots 149. pozīcijā, taču Šenfelds nav pat starp tūkstoš labākajiem.

„Mēs zinām, ka Kosta ir titulēts cīkstonis, taču mūs neuztrauc nedz viņa sasniegumi, nedz tituli, jo arī viņš reiz savu karjeru sāka no baltas lapas. Tā ir mūsu iespēja parādīt uz ko esam spējīgi,” portālam Sportacentrs.com skaidroja Šenfelda treneris Sergejs Ļeonovs.

Zem Šveices MMA organizācijas SHC karoga savulaik cīnījušies vairāki vīri, kurus šobrīd saista vai kādreiz saistījuši līgumi ar pasaules lielākajām organizācijām kā UFC, Bellator, Sengoku, Strikeforce utt. SHC rindās cīņas aizvadījuši jau pieminētais Domasio Peidžs, Džefs Monsons (49-19-1), Gorans Reljičs (13-4-0),Normans Paraisijs (14-3-2), Igors Araujo (25-6-0), Jans Kabrāls (11-1-0), Ilirs Latifi (8-3-0), Francis Karmonts (22-8-0), Mois Rimbons (20-9-3), Mets Nilsons (11-3-1), Kellijs Anundsons (7-2-0) u.c.

„SHC 8” cīņu pāri:

Svara kategorijaCīņu pāris
-70 kgANTONY DISY vs. HYRAME RODRIGUES
67 kgISLAM SIZBULATOV vs.MIGUEL HARRO
70 kgNELSON CARVALHO vs.HARUN KINA
84 kgHENRIQUE SHIGEMOTO vs.KARIM MAMMAR
67 kgRICKSON PONTES vs.NICOLAS JOHANES
70 kgFAISSAL HARAR vs. AKHMED ABDOULAEV
84 kgNORMAN PARAISY vs.REINALDO FUZIL
62 kgMARCELO COSTA vs.ROBERTS SENFELDS
93 kgEDUARDO RIEGO vs.TOMISLAVE SPAHOVIC
77 kgSHAMIL ISMAILOV vs.MOHAMED SAYAH
70 kgALEXANDRE CORINGA vs.ERIC RAMILIEN
77 kgDANIEL DE MADDALENA vs.XAVIER ALLAIS
+93 kgCHABAN KA vs. DAMIAN GARCÍA
+93 kgYOSEF ALI MOHAMMAD vs.LAHAT FAYET
84 kgRUSTAM CHSIEV vs.SLOBODAN JANKOVIC

Izmantotie resursi:
Fight Matrix | MMA Rankings, Records, Statistics
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
SHC - Strength and Honor Championship


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).