Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Džavadavs: „Cīņa ar Gromadzki tika atcelta, jo dienu pirms mača saindējos ar pārtiku”

Džavadavs: „Cīņa ar Gromadzki tika atcelta, jo dienu pirms mača saindējos ar pārtiku”
Zaurs Džavadovs
Foto: delfi.ee

Viens no Latvijas labākajiem vidējā svara kikbokseriem Zaurs Džavadovs, kuram pagājušajā nedēļās nogalē „Arēnā Rīga” bija ieplānota cīņa ar poļu sportistu Tomašu Gromadzki, taču Latvijas pārstāvja veselības problēmu dēļ tā nenotika, atvainojas visiem saviem līdzjutējiem un sola, ka ar poli cīnīsies decembrī.

„Par cik es biju Azerbaidžānā apciemot sava aizsaulē aizgājušā tēva kapa vietu, man nebija nepieciešamie apstākļi, lai ievērotu nepieciešamo diētu. Mājās atgriezos tikai divas dienas pirms cīņām,” skaidroja viens no titulētākajiem Latvijas kikbokseriem Zaurs Džavadovs.

„Man vajadzēja ielīst svara kategorijā līdz 77 kg, kas nozīmēja, ka divu dienu laikā man bija jāatbrīvojas no pieciem kilogramiem. Šīs divas dienas praktiski neko neēdu un nedzēru, taču ne bez pūliņiem man izdevās iekļauties attiecīgajā svara kategorijā.”

„Par cik es tik īsā laikā zaudēju tik daudz kilogramu, mans organisms atūdeņojās, taču kā tikko pēc šīs badošanās sāku ēsts, mans ķermenis neizturēja šo šoku un es saindējos.”

„Mani nogādāja slimnīcā, kur par manu veselības stāvokli rūpējās medicīniskais personāls. Ārsts teica, ka pēc divām trim dienām varēšu atsākt treniņus.”

„Protams, man ļoti jāatvainojas visiem maniem atbalstītājiem, kuri uz „Arēnu Rīga” bija atnākuši skatīties manu cīņu. Nākamreiz ar diētām vairs tādu kļūdu nepieļaušu.”

„Pieļauju, ka cīņa ar Gromadzki tomēr notiks. Tomašs publiski paziņoja, ka es esmu nobijies no viņa un slimošanu simulēju. Taču tā nav un tāpēc es organizatoriem lūdzu otru iespēju, lai viņi man sarīko cīņu ar Gromadzki. Ja polis neatteiksies, tad tā visticamāk notiks 6. decembrī „Arēnā Rīga”.”

Džavadovs atzīmēja, ka pirms divkaujas ar Gromadzki viņam ieplānota cīņa pēc K-1 noteikumiem Tukumā cīņu šova „FREON: Milžu cīņas 3” ietvaros.

„Jau 15. novembrī mani varēs sastapt Tukumā. Tiesa, pagaidām nezinu pretinieka vārdu, taču es darīšu visu, lai iepriecinātu skatītājus ar skaistu cīņu. Tā man būs iesildīšanās cīņa pirms mača ar Gromadzki.”

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).