Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

"KOK World GP 2015" sola vēl neredzētu cīņas šovu Rīgā

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Jau parīt, Rīgā gaidāms līdz šim vērienīgākais cīņas sporta pasaules notikums, kāds organizēts Latvijā – starptautiskais cīņas mākslas turnīrs “KOK WORLD GP 2015 IN RIGA”. 22.maijā “Arēna Rīga” pasākumu klātienē varēs vērot 10 tūkstoši skatītāju, bet, pateicoties translācijai 60 pasaules valstīs, Latvijā notiekošo turnīru vēros vairāk kā 133 miljoni cilvēku visā pasaulē.

Viens no “KOK WORLD GP 2015 IN RIGA” organizatoriem un Latvijas cīkstoņu treneris Sauļus Šeikis īpaši “Sportacentrs.com” lasītājiem ļauj nedaudz ielūkoties plānotā grandiozā turnīra sagatavošanas aizkulisēs, ieskicējot dažus no plānotajiem šova elementiem un, protams, atklājot dažus no Latvijas cīkstoņu komandas sagatavošanās posma “noslēpumiem”.

Uguņošana, 3D efekti un dzīvās uzstāšanās cīņu starplaikos

“Šāda mēroga turnīru Latvijā organizējam pirmo reizi, bet vēlamies, lai turpmāk tas kļūtu par ikgadēju cīņas sporta notikumu, kuram uzmanību pievērš visa pasaule. Tieši tādēļ ļoti nopietni domājam ne tikai par pasākuma sportisko pusi, bet arī par lietām, ko varam darīt atšķirīgi no citiem šādu turnīru organizatoriem, padarot to par tiešām grandiozu un skatāmu šovu,” stāsta Sauļus Šeikis.
“22.maijā “Arēna Rīga” būs pilnībā pārvērtusies, tādu to nebūs redzējis vēl neviens. Esam plānojuši oriģinālus skatuves, ringa un arī apgaismojuma risinājumus. Tā, piemēram, jau ierastajam formātam, kad tiek izgaismota skatuve un rings, esam pievienojuši arī apgaismojumu uz skatītājiem, lai TV ekrānos būtu iespēja pārraidīt arī skatītāju emocijas,” atklāj Sauļus Šeikis, piebilstot, ka tādējādi arī skatītājiem ir iespēja nokļūt simtiem miljonu TV skatītāju ekrānos.

Organizatori atklāj, ka daudz domāts arī par klātienes skatītāju ērtībām. Lai pilnīgi visi turnīra apmeklētāji izjustu labākos cīņu un arī šova momentus, “Arēnā Rīga” tiks uzstādīti vidi papildus lielie ekrāni, kā arī tiks izmantots lielais video kubs arēnas centrā. Pie ejām uz ringu būs izvietotas fanu zonas, lai kaislīgākie atbalstītāji varētu “uzkurināt” savus favorītus pirms cīņas. Arī VIP zona tiks veidot citādi nekā šādos turnīros ierasts. Tā vietā, lai izvietotu sēdvietas pie galdiņiem ap ringu, īpašo viesu zona tiks iekārtota ar ērtiem dīvāniem un “pacelta” virs partera līmeņa, nodrošinot labāku redzamību.

“Latvijas komanda šajā turnīrā ir visai liela, no 26 dalībniekiem, 7 ir mūsu komandas cīkstoņi, kurus arī vēlamies īpaši izcelt pasaules skatītājiem. Iepazīšanās iznācienam tiek gatavoti īpaši tērpi. To autore Tamāra Prokofjeva iepriekš strādājusi arī, piemēram, ar “Jaunā Viļņa” dalībniekiem.
Tāpat noteikti jāizceļ oriģinālais tehniskais risinājums, iepazīstinot ar visu cīkstoņu vizītkartēm, kurās tiek norādīti būtiskākie katra dalībnieka parametri. Parasti tās tiek attēlotas video ekrānā, bet mūsu pasākumā cīkstoņa attēls, svars un augums tiks atrādīti 3D hologrāfijas veidā,” stāsta Sauļus Šeikis.
Kā katrā kārtīgā ringa turnīrā, arī “KOK WORLD GP 2015” cīņu starplaikos skatītājus izklaidēs gan mūziķi, gan deju grupas. Muzikāli ugunīgus priekšnesumus sniegs grupa “Da Gamba”, bet deju grupas tiek rūpīgi atlasītas īpašā konkursā.

“Vēlējāmies atlasīt patiešām spēcīgas deju grupas, kas spēj uzkarsēt skatītāju emocijas gan zālē, gan pie TV ekrāniem, tādēļ šobrīd norisinās atlases konkurss divās kārtās. Konkurence ir ļoti sīva, esam saņēmuši tiešām iespaidīgus video pieteikumus, bet pašus labākos noskaidrosim klātienes konkursā jau pavisam drīz,” noslēpumaini stāsta Sauļus Šeikis.

Latvijas komandas cīkstoņi turnīram gatavi

Pirms pāris nedēļām Sauļus Šeikis, kurš ir arī vairāku Latvijas cīkstoņu treneris, attiecībā uz puišu treniņu uzdevumiem bija noslēpumains, bet atklāja, ka šobrīd būtiskākais, ko vēl atlicis “pielikt” ir izturības treniņi un, protams, pretinieku analīze.
“Tieši šobrīd, divas nedēļas pirms turnīra, puiši beidz sparinga treniņus, lai nekādā gadījumā neiedzīvotos kādās traumās pirms atbildīgajām cīņām. Katram sportistam, protams, ir savi uzdevumi attiecībā uz tehniku, kas vēl jāatīsta, diētu un svara uzturēšanas plānu, bet kopumā varu teikt, ka pēdējās divās nedēļās pievērsīsim lielāko uzmanību speciālai izturībai, kā arī, turpināsim pētīt visus pieejamos video materiālus, kuros redzamas mūsu pretinieku cīņas,” atklāja Sauļus Šeikis.

     [+] [-]

, 2015-05-21 09:54, pirms 9 gadiem
Ugunjosana, 3d efekti un dziivaas uzstaasanaas? Nedaudz atgaadina PRIDE FC, ceru panaakumi buus taadi pashi bet nosleegums gan nee

     [+] [-]

, 2015-05-21 23:18, pirms 9 gadiem
Kur var live stream?