Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudisti uzsāks Eiropas čempionātu

Krišs Upenieks

Latvijas džudisti uzsāks Eiropas čempionātu
Jevgeņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šajā nedēļas nogalē Polijas galvaspilsētā Varšavā risinās Eiropas čempionāts džudo. Rīt uz tatami kāps arī pirmie Latvijas pārstāvji, bet kopumā Latviju šajās sacensībās pārstāvēs seši džudisti.

Eiropas čempionāts Varšavā šodien jau sākās, un uz paklāja kāpa džudisti, kas cīnās 60 un 66 kilogramu svara kategorijās. Vieglajos svaros šobrīd neviena Latvijas sportista augstākajā līmenī pieaugušajiem nav, tāpēc jāgaida sacensību turpinājums.

Rīt sacensības uzsāks Dmitrijs Fedosejenkovs (-73 kg), Filips Mikuckis (-81 kg), kuri abi pārstāv Rīgas džudo klubu ''Lido'', kā arī Jelgavas BJSS sporta skolas audzēknis Juris Putins (- 81 kg). Dmitrijs pirmo kārtu izlaiž, bet otrajā tiksies ar portugāļa Horhes Fernandesa un armēņa Arsena Hazarjana cīņas uzvarētāju. Filips pirmajā cīņā mēģinās pārspēt horvātu Dominiku Druzetu, bet Jurim jau ievadā jātiekas ar vienu no Eiropas top džudistiem šajā kategorijā Aslanu Lapinagovu.

Sestdien cīņas Aigaram Mīlenbergam (- 90 kg, ''Kyodai'', Rīga), Jevgēņijs Borodavko (-100 kg, ''Lido'') un Artūrs Ņikiforenko (-100 kg, ''Lido''), kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalījās smagajā svarā virs 100 kilogramiem. Aigaram sacensību starts pret šveicieti Sirilu Grosklausu, Žeņa cīnīsies ar ļoti labi zināmo igauni Grigoriju Minaškinu, bet Arturam tikšanās ar Kristofu Konbergeru no Austrijas.

Izmantotie resursi:
TTA - the Judo Information System