Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: MMA cīkstonis Džordžs Santpjērs atgriežas UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Oficiāli: MMA cīkstonis Džordžs Santpjērs atgriežas UFC
Džordžs Santpjērs
Foto: huffingtonpost.com

Bijušais UFC pusvidējā svara (-77 kg) čempions kanādietis Džordžs Santpjērs (25-2) beidzot atradis kopīgu valodu ar UFC prezidentu Denu Vaitu un oficiāli parakstījis līgumu par atgriešanos šīs organizācijas rindās.

Trīsdesmit piecus gadus vecais Santpjērs 2013. gadā pēc uzvaras pār amerikāni Džoniju Hendriksu (17-6), esot UFC pusvidējā svara čempion statusā, pieņēma lēmumu uz nenoteiktu laiku no sporta paņemt pauzi. Viņš šo “iepauzēšanu” skaidroja ar to, ka nevēlas cīnīties ar čīteriem jeb cīkstoņiem, kuri lieto aizliegtos preperātus.

Pa šiem trim gadiem kamēr Džordžs Santpjērs atradies nosacītā “pensijā”, UFC rindās daudz kas mainījies: organizācija roku rokā sākusi strādāt ar ASV Antidopinga Aģentūru (USADA), kā arī kanādietim kādreiz piederošā čempiona josta trīs reizes nomainījusi īpašnieku. Pašreiz UFC pusvidējā čempion tituls pieder Taironam Vūdlijam (16-3-1), taču pirms tam tas bija Džonija Hendriksa un Robija Loulera (27-11) īpašumā.

Šobrīd ir atklāts jautājums, ar ko tad varētu Džordžs Santpjērs cīnīties? Teorētiski viņam varētu piedāvāt cīņu ar pašreizējo čempionu Vūdliju, taču viņam martā stāv priekšā revanša mačs ar Stīvenu Tomsonu (13-1-1). Kamēr kanādietis gaidīs titula maču, vienmēr gatavs pacīnīties ir bijušais UFC vidējā svara (-84 kg) čempions Andresons Silva (34-8), kā arī interesi par cīņu ar Santpjēru izrādījis pašreizējais UFC vidējā svara čempions Maikls Bispings (30-7).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...