Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Kristaps Zīle uzvar starptautiskā cīņu turnīrā "King of War"

Andrejs Siliņš

Kikbokseris Kristaps Zīle uzvar starptautiskā cīņu turnīrā "King of War"
Kristaps Zīle (pa kreisi)

Aizvadītajā sestdienā, Kipras galvaspilsētā Nikosijā norisinājās starptautisks cīņu turnīrs “King of War”, kur aizstāvēt Latvijas godu bija devies arī viens no mūsu labākajiem kikbokseriem - Kristaps Zīle.

Kopumā turnīrā piedalījās 12 cīņas sporta elites sportisti no Latvijas, Grieķijas, Kipras, Nīderlandes, Ukrainas, to skaitā titulēti Pasaules un Eiropas čempionātu uzvarētāji.

Latvijas pārstāvis aizvadīja cīņu smagajā svarā, pēc kikboksa noteikumiem, cīnoties ar Grieķijas sportistu Nikos Provias. Šajā cīņā Kristaps Zīle uzvarēja pēc punktiem, atvedot mājās kausu, un vēl vienu profesionālo uzvaru savā sportista karjerā. Kristaps cīņu vērtē kā smagu, kas piešķir uzvarai vēl lielāku nozīmi.

Kopumā Kristapam ir 30 profesionālās uzvaras, 12 neizšķirtas cīņas. Par galvenajiem Kristapa sasniegumiem līdz šim uzskatāms Pasaules vice čempiona tituls Muay Thai un Pasaules vice čempiona tituls K1 cīņas mākslās. Kristaps ir izcīnījis arī Latvijas un Baltijas čempiona titulus kikboksā.

Šobrīd Kristaps ir atgriezies Latvijā un jau turpina treniņu procesu, lai gatavotos nākamajām cīņām, kā profesionālo aktualitāti minot pievēršanos arī boksam, kur saskata lielākas attīstības iespējas.

Jāatzīmē, ka Kristaps Zīle startē gan kā Latvijas sportists, gan arī pārstāvot ASV cīņas sporta federāciju “ Lion Fight Promotions”, kas ir viena no labākajām Muay Thai cīņas mākslas organizācijām pasaulē. Līdz šim Kristaps ir vienīgais cīkstonis no Latvijas, kuram izdevies parakstīt šādu starptautisku līgumu.

Informāciju sagatavoja
Evita Reina Benke

  +1 [+] [-]

, 2018-12-19 16:13, pirms 5 gadiem
bijušais hokejists?!