Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Amerikas augstkalnē es pacelšu fizisko kondīciju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Amerikas augstkalnē es pacelšu fizisko kondīciju"
Lusa Klara Vaskesa (Argentīna) un Anastasija Grigorjeva (Latvija) treniņnometnē Amerikā
Foto: US Olympic Training Center, Colorado Springs

Medaļām bagātā Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva (24) pirmoreiz ieradusies ASV. Kopā ar treneri Sergeju Kursīti viņai tuvojas beigām treniņnometne, kur piedalās arī vietējā izlase. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com latgaliešu sportiste atklāj, ka tālais un dārgais brauciens ir nepieciešams, domājot arī par nākamā gada pasaules čempionātu, kas risināsies Lasvegasā.

Brauciens uz tālo zemi un divas nedēļas ilgā treniņnometne nav lēts prieks, taču šis pasākums ir vajadzīgs. "Protams, ka nav lēti, bet sakarā ar to, ka visu vasaru traumu dēļ pavadīju mājas, palika liela summa, kuru varu tagad izlietot treniņnometnei ASV," skaidro Anastasija Girgorjeva. "Tas nepieciešams vairāku iemeslu dēļ - te ir cita cīņas skola, savādāki treniņi, cits kontinents, ir iespēja izjust aklimatizāciju, turklāt nākamgad pasaules čempionāts notiks Amerikā [Lasvegasā]. Treniņnometne te nav tik spēcīga kā Eiropā. Tagad ir sezonas beigas, taču visa ASV izlase ir te. Man tieši tāda nometne arī vajadzīga, jo biju diezgan daudz trenējusies svaru zālē un uzreiz sākt ar skarbu treniņnometni nav jēgas. Turklāt te ir augstkalne - elpot ir diezgan grūti, tomēr vēlāk tas nāks par labu - trenēties tādos apstākļos nav viegli, taču tas pacels manu fizisko kondīciju un izturību."

ASV Olimpiskajā treniņu centrā (Kolorādospringsā) daugavpiliete trenējas arī kopā ar amerikāņu 63 kilogramu zvaigzni Jeļenu Pirožkovu, ar kuru oficiālā bilance ir 1-1. Minētajai amerikānietei ir četras PČ medaļas, bet mūsējai - tikai viena. Kādi rezultāti tagad ir treniņmačos? "Runāt par rezultātu ar Pirožkovu droši vien nav jēgas, jo tie ir treniņi. Mēs abas mēģinām, strādājam, nebaidāmies kļūdīties. Viņa ir ļoti atsaucīga, palīdz mums. Un vispār visas meitenes ļoti laipnas un sagaidīja mūs silti. Tas ir patīkami."

Grigorjeva arī atzīst, ka pašai ar veselību ne viss ir tik spoži, bet tāda ir sportistu dzīve. Treniņnometne noslēgsies 20. decembrī.

  +6 [+] [-]

, 2014-12-19 17:56, pirms 9 gadiem
superīga bilde
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-19 18:08, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Uz Gada Balvu nebuus?
ja nepaspēs atbraukt, tad noderēs SKYPE

  +2 [+] [-]

, 2014-12-19 18:15, pirms 9 gadiem
Bet ar melnajām arī tur cīnās?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-19 18:25, pirms 9 gadiem
mosby rakstīja: Bet ar melnajām arī tur cīnās?
vēsi, Kolorado rasisms nav liela problēma

     [+] [-]

, 2014-12-19 18:34, pirms 9 gadiem
... nākamais ceļojums jātaisa uz Japānu, lai būtu pilns komplekts ...