Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudistiem Duinovam un Gerkenam ar vienu uzvaru PJČ nepietiek cīņai par augstām vietām

Ints Megnis
Ints Megnis

Džudistiem Duinovam un Gerkenam ar vienu uzvaru PJČ nepietiek cīņai par augstām vietām
Ņikita Duinovs izdara metienu. Foto: IJF

Latvijas džudisti Ņikita Duinovs un Emīls Gerkens piektdien uzvarēja vienā pasaules junioru čempionāta cīņā, tomēr ar to nebija pietiekami, lai iesaistītos cīņā par medaļām.

Duinovs svara kategorijā līdz 81 kilogramam sacensības sāka no savas apakšgrupas ceturtdaļfināla, kurā pieveica austrālieti Antonio Roziču. Savukārt pusfināla duelī tika zaudēts tadžikam Džahongiram Madžidovam. Vēlāk Madžidovs triumfēja apakšgrupā un iekļuva sacensību pusfinālā, tomēr, lai Duinovs varētu turpināt cīņu par medaļām, viņam vajadzēja uzvarēt vēl vismaz vienā duelī.

2015. gadā Duinovs tika pie sudraba pasaules kadetu čempionātā.

Tāpat piektdien startēja arī Gerkens, kurš svarā līdz 90 kilogramiem grupas ceturtdaļfinālā uzvarēja slovāku Denisu Turaču, bet pēc tam nākamajā kārtā zaudēja gruzīnam Lašam Bekauri, kurš arī vēlāk triumfēja apakšgrupā un sasniedza turnīra pusfinālu.

Pasaules junioru čempionāts notiek Bahamu salās. Ceturtdien jau pirmajā cīņā zaudējumu piedzīvoja Latvijas cīkstonis Artjoms Galaktionovs, bet sestdien uz tatami kāps Vladlens Jarockis.