Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Talantīgā Jermaļonoka junioru pasaules čempionātā debitē ar zaudējumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Talantīgā Jermaļonoka junioru pasaules čempionātā debitē ar zaudējumu
Jekaterina Jermaļonoka. Foto: Irina Petrova / Daugavpils BJSS

Slovākijas rietumu pilsētā Trnavā sācies junioru pasaules čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāve Jekaterina Jermaļonoka debitēja šajā vecuma grupā un astotdaļfināla mačā izvirzījās vadībā ar 4:0, taču beigās atzina smagākās ukrainietes pārākumu (4:17).

50 kilogramu astotdaļfināla pirmajā minūtē Jekaterina Jermaļonoka spēkojās ar gadu jaunāko un acīmredzami smagāko ukrainieti Mariju Viņņiku. Mūsu sportiste ar ātrumu pārsteidza pretinieci un 35 sekunžu laikā panāca 3:0. Otrajā minūtē vēlreiz izgrūda ārpus laukuma (4:0). Turpinājumā daugavpiliete divas reizes tika nogāzta uz paklāja, kur izpaudās pretinieces pārsvars auguma apmēros - 4:6 un 4:10. Pirms pārtraukuma Jermaļonoka mēģināja veikt paņēmienu, taču mača favorīte bija pārāk smaga, līdz ar to ukrainiete noformēja divus punktus (4:12). Otrā perioda sākumā pretiniece sarūpēja vēl četrus punktus, bet Latvijas protests izrādījās nepamatots - 4:17. Cīņa noslēdzās pēc 3:46 minūtēm.

Ja minētā ukrainiete tiktu līdz finālam (šāds scenārijs nebija ticams), tad Jermaļonokai būtu iespēja turpināt ar bronzas turnīru. Ceturtdaļfinālā ukrainiete tika sagrauta (0:10), līdz ar to Latvijas cīkstonei turnīrs ir beidzies. Jermaļokoa tika klasificēta 14. vietā.

Kā jau ziņots, diemžēl izmaiņas svara kategorijās Latvijai nav labvēlīgas. Divkārtējā kadetu Eiropas čempionātu medaļniece Jekaterina Jermaļonoka pērnā gada kadetu pasaules čempionātā demonstrēja aizraujošu sniegumu un ieguva piekto vietu 46 kilogramos. Vēl pagājušajā gadā junioru vieglākais svars bija 44 kilogrami, taču patlaban tas ir 50 kg. Augumā īsajai Jermaļonokai jaunā svara kategorija ir "kosmoss".

2018. gada junioru pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs arī brīvās cīņas cīkstonis Ivars Samušonoks (79), kurš uz paklāja dosies sestdien.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org