Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pēc boksa mačā gūtā nokauta miris bijušais UFC cīkstonis Tims Hegs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pēc boksa mačā gūtā nokauta miris bijušais UFC cīkstonis Tims Hegs
Tims Hegs
Foto: sherdog.com

Ar traģēdiju beigusies trīsdesmit četrus gadus vecā bijušā MMA cīkstoņa Tima Hega (MMA: 21-30; Bokss: 1-3, 1 KO) pēdējā cīņa profesionālā boksa ringā, kurā viņš krustoja dūres ar Ādamu Breidvudu (8-1, 7 KO). Pēc otrajā raundā piedzīvotā smagā nokauta, Hagu nogādāja vietējā slimnīcā, kur nākamajā dienā, neatmostoties no komas, viņš mira.

Hegs, kura pamatdisciplīna ir MMA, profesionālajā boksā debitēja pirms sešiem gadiem, uzvarot Patriku Grehemu (6-8-1, 5 KO). Bet uz cīņu ar Ādamu Breidvudu bijušais MMA cīkstonis iznāca ar negatīvu statistiku (1-2). Pēc otrajā raundā piedzīvotā smagā nokauta, Tims pats ar savām kājām spēja nokāpt no ringa, taču nedaudz vēlāk, smagā stāvoklī viņš tika hospitalizēts. Nākamajā dienā pēc cīņas, neatmostoties no komas, sportists mira.

Pats interesantākais, ka Breivuda statistikā no astoņām ierakstītajām uzvarām, septiņas viņš izcīnījis pār bijušajiem MMA sportistiem – Hegu, Viktoru Valimaki (18-10), Todu Stoutu (9-3), Deveinu Garnono (3-5), Polu Makenziju (1-0), Ādamu Kverido (0-1) un divreiz pār Lī Meinu (8-13).

Timotijs Edvards Lī Hegs dzimis 1983. gada 9. maijā Kanādā. Pirms viņš pievērsās profesionālā MMA sportista karjerai, strādāja par pamatskolas skolotāju. Debiju MMA kanādietis piedzīvoja 2006. gadā, bet trīs gadu vēlāk Tims nonāca pasaules ietekmīgākās MMA organizācijas UFC paspārnē. Pēdējos gadus Hags cīnījās zem reģionālo organizāciju karogiem, kā arī kādu laiciņu bija līgumattiecībās ar citu elites MMA organizāciju WSOF.

Tima vērā ņemamākās uzvaras ir panākumi pār Kalibu Sternu (17-11-1), Taneru Boseru (12-4), Petu Beriju (8-7), Zaku Džensenu (10-10), Metu Beikeru (14-9) un Miodragu Petkoviču (32-24-1).

Tima Hega liktenīgā boksa cīņa: