Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions Andrejs Zozuļa uzvar savu skatītāju priekšā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Eiropas čempions Andrejs Zozuļa uzvar savu skatītāju priekšā
Andrejs Zozuļa (no labās) pēc uzvaras pār Jevgēņiju Rozi
Foto: Antra Grīnberga

Ar uzvaru savā dzimtajā Kuldīgā profesionālajā MMA atgriezies bijušais organizācijas IRO Eiropas čempions Andrejs Zozuļa (12-16-0), kurš diezgan smagā un līdzvērtīgā cīņā ar tehnisko nokautu (pretinieka traumas dēļ) uzvarēja profesionālā ringa debitantu Jevgāņiju Rozi (0-1-0).

Viens no mūsu valsts zināmākajiem MMA cīkstoņiem Andrejs Zozuļa cīņa apritē nebija rādījies kopš šā gada aprīļa, kad piedzīvoja zaudējumu baltkrieva Igora Litošika (4-3-0) priekšā.

Teorētiski Jevgēņijs Roze, kurš ir pludmales cīņu „Strelka” divkārtējs uzvarētājs, bet ringā piedzīvoja debiju, pēc papīriem bija ne visai vērā ņemams pretinieks, taču ringā rīdzinieks bija bīstamāks kā jebkurš bija cerējis un Zozuļam sagādāja ne mazums problēmu.

Jau pirmā raunda sākumā Roze ar spēcīgu rokas sitienu pārsita kuldīdznieka degunu, kura asiņošana manāmi traucēja Zozuļas darbībai cīņu laukumā. Otrajā raundā mājinieks pamainīja taktiku un atklātu sitienu apmaiņu nomainīja pret cīņu parterā.

Atrodoties parterā Andrejs sagrāba pretinieka Ahileju, taču tā arī nespēja likt Jevgēņijam padoties, kurš savukārt ar brīvo kāju zvetēja Andrejam pa seju. Trešajā raundā Zozuļa kļuva agresīvāks un jau no pirmās minūtes uzturēja ofensīvu, taču pēc saķeršanās pie ringa trosēm abi izkrita laukā. Kritiena rezultātā Jevgēņijs guva savainojumu un nespēja turpināt cīņu, līdz ar to uzvaru ar tehnisko nokautu piešķīra Andrejam Zozuļam.

Gorlovs kļūst par pusvidējā svara Latvijas čempionu

Kuldīgā vienu čempiona jostu bagātāks kļuva rīdzinieks, kluba „Saņ Da” audzēknis Artūrs Gorlovs, kurš visai sīvā trīs raundu cīņā pēc punktiem uzveica ventspilnieku Pāvelu Haritonovu.

Gorlovs, kurš ir Latvijas, Baltijas un Eiropas K-1 čempions svarā līdz 86 kg, savā īpašumā ieguva Latvijas K-1 čempiona titulu Pankrationa Federācijas versijā, kas nozīmē, ka rīdzinieks tagad ir mūsu valsts kikboksa čempions divās dažādās versijās.

„Fight Night” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
BokssLukas Abloževičus (Lietuva)Mikus KodolsDecision33:00
BokssAleksandrs SkreiversKaspars AtmatsTKO (injury)21:03
BokssAnsis PūceAndrejs Kondratēvičs (Lietuva)Neizšķirts33:00
BokssOskars GrosmanisGļebs GorbačovsDecision33:00
K-1Hardijs MadelansFaustas Sopis (Lietuva)Decision33:00
K-1Jānis FreimanisVitālijs UsovsNeizšķirts33:00
K-1Aleksandrs KorobkoJevgēņijs ZavadskisDecision33:00
K-1Raimonds KozlovskisRoberts ŠenfeldsTKO31:06
K-1Artūrs GorlovsPāvels HaritonovsDecision33:00
MMAAndrejs ZozuļaJevgēņijs RozeTKo (injury)32:04
MMADainius Gedvilas (Lietuva)Murats Musajevssubmission22:52
MMARičadrdas VaičisJevgēņijs Jasņickissubmission10:41
MMANikolajs MihelsNauris GrundmanisTKO31:01