Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Plānoju palikt sportā pēc iespējas ilgāk"

Grigorjeva: "Plānoju palikt sportā pēc iespējas ilgāk"
Anastasija Grigorjeva radio studijā
Foto: LR4.lv

2017. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva (60 kg), viesojoties Latvijas Radio 4 raidījumā, atklāj, ka nav vairs tik māņticīga kā agrāk un cer palikt sportā pēc iespējas ilgāk.

Šajā sporta veidā Latvijas sportistam grūti izdzīvot, ja nav augstu sasniegumu. "Brīvajā cīņā varbūt ir tikai viens komercturnīrs. Šogad krīzes dēļ Azerbaidžānā tas tika atcelts. Bet prēmijas mūsu valstī nav tik lielas, lai varētu gulēt uz lauriem. Katru gadu jābūt rezultātam, lai saņemtu finansējumu no Latvijas Olimpiskās vienības. Plānoju palikt sportā pēc iespējas ilgāk, lai kaut cik nodrošinātu sevi uz tuvāko laiku," informē mūsu cīkstone. "Dagestānā, Gruzijā un Azerbaidžānā ar šādiem rezultātiem tu būtu nacionālais varonis, nodrošināts uz mūžu."

Esat māņticīga? "Domāju, ka jā, tāpat kā visi sportisti. Agrāk man bija ļoti daudz kas - negriezt nagus un nevīlēt tos pirms svēršanās, bizītes pīt tikai pirms svarīgiem startiem - tas jau nonāca līdz tādam kā marasmam," atklāj Anastasija Grigorjeva. "Tagad ir ļoti maz paradumu, ko cenšos ievērot pirms Eiropas un pasaules čempionātiem. Ceru, kas kādreiz no tamlīdzīgiem paradumiem atteikšos. Pirms šī gada pasaules čempionāta neatlidoja mana bagāža. Ja nu tur būtu bijušas manas laimīgās zeķes vai laimīgā formiņa? Tad būtu tāds stress!"

Kā jau ziņots, četrkārtējā Eiropas čempione šogad atgriezās pēc astoņu mēnešu pauzes un kontinentālajās meistarsacīkstēs ieguva sudraba medaļu, savukārt pēc tam jaunā trenera Armanda Zvirbuļa vadībā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgu. Grigorjeva slavē treneri, kurš esot labs motivators un izceļ pozitīvo.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio 4 raidījums "Pjataja Dorozhka"


, 2017-10-18 16:46, pirms 7 gadiem
Dagestānā un Gruzijā sieviešu cīņa netiek veicināta, tur sievietes-cīkstones saskaras ar nosodošu attieksmi. Azerbaidžānā sieviete var būt varone.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).