Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC cīkstonis Džeims Maksvīnijs novērš bruņotu laupīšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC cīkstonis Džeims Maksvīnijs novērš bruņotu laupīšanu
Džeims Maksvīnijs
Foto: sherdog.com

Britu smagā un pussmagā svara cīkstonis Džeims Maksvīnijs (10-9-0), kurš agrāk startēja UFC rindās, bija liecinieks bruņotai veikala laupīšanai. Sportists iejaucās laupītāju „darbā” un neitralizēja vienu no ļaundariem, otrs aiz bailēm aizmuka.

Maksvīniju, kurš tagad dzīvo un trenējas ASV, apciemoja viņa māte un māsa, kuras sportists izvadāja pa Lasvegasas veikaliem. Vienā no lielveikaliem, sportists kļuva par liecinieku laupīšanas mēģinājumam – veikalā ieskrēja divi ļaundari, viens piesedza durvis, bet otrs, bruņojies ar nazi, draudēja pārdevējam un aptīrīja kasi.

Kā labakajās Žana Kloda van Dammes filmās, pie bruņotā laupītāja piegāja Džeims Maksvīnijs, atņēma tam nazi un izdarīja vienu sitienu ar roku un galvu… laupītājs atradās uz zemes, bet otrs nobijās un aizmuka. Tūdaļ ieradās arī policija, kas savāca neveiksmīgo garnadzi, kuru seju rotāja vairāki zilumi.

Atgādinām, ka Maksvīnijs ir realitātes šova „The Ultimate Fighters” dalībnieks. Viņa debija UFC rindās notika 2009. gadā ar uzvaru pār Derilu Šunoveru (12-5-0), taču tad sekoja zaudējumi pret līdz šim neuzveikto Trevisu Braunu (13-0-1) un Fabiano Maldonado (18-5-0), un tad organizācija nolēma pārtraukt līguma saistības ar sportistu.

Tagad Džeims startē tikai Austrālijā zem organizācijas „Shamrock Events” zīmes, kurā no aizvadītajām piecām cīņā ir izcīnītas tikai uzvaras. Pie tam interesants fakts, ka viens no brita upuriem ir Sems Brauns (11-5-1), tas pats, kuram divus gadus atpakaļ Tukumā par Eiropas čempiona titulu bija jākrusto dūres ar mūsu Mārtiņu Egli (8-7-1), taču dēļ problēmām ar vīzu Brauns neatlidoja uz Latviju un cīņa nenotika.

Savu nākamo MMA cīņu Džeims Maksvīnijs aizvadīs 6. oktobrī Zviedrijā šova „Superior Challenge 8 – Malmo” ietvaros pret vietējo sportistu Mati Makelu (10-10-0).

„SC 8 – Malmo” cīņu pāri

Ilirs Latifi vs. Jeff Monson
David Bielkheden vs. Karo Parisyan
Matti Makela vs. James McSweeney
Malik Arash Mawlayi vs. David Round
Martin Wojcik vs. Patrick Vallee

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...