Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Makarenko Igaunijā uzvar Temasu, Vesņenoks pārāks par Hutrovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Makarenko Igaunijā uzvar Temasu, Vesņenoks pārāks par Hutrovu
Staņislavs Makarenko (no labās) cīņā ar Hendriku Temasu
Foto: Delfi.ee

Vakarnakt Igaunijā cīņu šova “Xplosion Fight Series” ietvaros kārtējo uzvaru izcīnīja Latvijas kikbokseris Satņislavs Makarenko, kurš otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja igauni Hendriku Temasu, bet MMA cīkstonis Daņils Vesņenoks (2-0), pielietojot rokas laušanas paņēmienu, uzveica Alaru Hutrovu (1-1).

Ļoti veiksmīga nedēļas nogale padevās Latvijas cīņu sporta pārstāvjiem Staņislavam Makarenko (Sporta klubs “Muay Thai Academy”) un Daņilam Vesņenokam (Sporta klubs “Profesionālis”). Abi šie sportisti uz kaimiņzemes skatuves izcīnīja pārliecinošas uzvaras.

Pirmais no Latvijas sportistiem uz “Xplosion Fight Series” ringa kāpa MMA cīkstonis Vesņenoks, kurš dūres krustoja ar vietējo publikas mīluli Alaru Hutrovu. Priekš Danila pirmais piecu minūšu raunds bija izdzīvošanas raunds, arī otrajā rīdziniekam neklājās viegli, taču vienā epizodē igaunis pieļāva kļūdu, atdodot Vesņenokam roku, ko Latvijas pārstāvis izmantoja, sodot pretinieku, pielietojot roka laušanas paņēmienu.

Priekš deviņpadsmitgadīgā Danila Vesņenoka, kuram bijusi visnotaļ veiksmīga amatieru karjera, šī bija otrā cīņa un otrā uzvara profesionāļos.

“Zālē sēdēja mana mamma, kura pirms diviem gadiem teica, ka nekad vairs neapmeklēs manas cīņas. Es ļoti gribēju, lai viņa atbrauc un viņa atbrauca. Pretinieks bija ļoti spēcīgs, divu raundu garumā viņš mani mocīja, taču dēļ mammas es nedrīkstēju zaudēt, un pateicoties raksturam, izcīnīju uzvaru,” pēc uzvaras gandarījumu neslēpa Andreja Maslova audzēknis Danils Vesņenoks, kurš jau noslēdzis līgumu ar lietuviešu MMA organizāciju “Bushido MMA”.

Vienā no vakara galvenajiem mačiem skatītājus priecēja viens no Latvijas vadošajiem vidējā svara kikbokseriem Staņislavs Makarenko, kurš pretī stājā uzlecošā Igaunijas kikboksa zvaigzne Hendriks Temass.

Hendriks bija izvēlējies spēlēt pirmo vijoli, aizmirstot par aizsardzību, un bieži uzķērās uz Makarenko pretuzbrukumiem. Otrajā raundā igaunis turpināja pēc pirmajā raundā uzstādītā zīmējuma un raunda vidū pabija nokdaunā. Sitiena brīdī Temasam tika pārsista uzacs, kura stipri asiņoja. Bija uz jautājuma zīmes, vai ringa dakteris ļaus sportistam turpināt maču, taču tas ļāva. Pēc tehniskās pauzes, kas bija saistīta ar Hendrika Temasa traumas apkopšanu, igaunis atkal izlaida sitienu un otro reizi nonāca uz ringa dēļiem. Šoreiz ringa tiesnesis neļāva ringa saimniekam turpināt maču, līdz ar to uzvara ar tehnisko nokautu izcīnīja Latvijas sportists Staņislavs Makarenko.

“No sirds saku lielu paldies katram, kurš mani atbalstīja. Mēs to izdarījām kopā,” par uzvaru ļoti priecājās Makarenko, kurš ikdienā trenējas kopā ar Latvijas cīņu sporta zvaigznēm Zauru Džavadovu, Raimondu Aukštikalni, Vjačeslavu Tēviņu un Ričardu Bolotņiku.