Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā Latvijas cīkstoņi vareni sākumā un bezspēcīgi beigās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules kausā Latvijas cīkstoņi vareni sākumā un bezspēcīgi beigās
Foto: thenotoriousmma

Serbijas galvaspilsētā Belgradā turpinās Pasaules kauss cīņas olimpiskajās disciplīnās. Brīvās cīņas sacensībās šodien startēja divi mūsējie - Ivars Samušonoks (86kg) zaudēja pirmajā mačā, bet Alans Amirovs (79kg) sāka ar uzvaru un piekāpās ceturtdaļfinālā. Savos pēdējos mačos abi mūsējie zaudēja pēc viena scenārija - cīņā pret favorītiem bija vareni sākumā un bezspēcīgi beigās.

Kā jau ziņots, pasaules čempionātu divkārtējā bronzas medaļniece brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva pirmoreiz izcīnīja Pasaules kausa sudrabu.

86 kilogramu turnīrā Ivars Samušonoks pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 7:0, bet pirms pārtraukuma pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks Dīpaks Punja (Indija) noformēja divpunktīgo uzbrukumu - 7:2. Otrajā puslaikā dominēja Āzijas cīkstonis, līdz ar to Latvijas pārstāvis zaudēja ar 7:14 un netika ceturtdaļfinālā.

Samušonoks varētu turpināt ar bronzas turnīru, ja šovakar pusfinālā indietis pieveiktu Krievijas pārstāvi. Cerība nepiepildījās.

79 kilogramos Alans Amirovs vispirms cīnījās pret moldāvu Staņislavu Novaku. Astotdaļfināla sākumā mūsējais nonāca iedzinējos (0:2), turpinājumā sarūpēja 1+1, bet puslaika izskaņā moldāvs atkal pārņēma vadību - 2:3. Otrā puslaika startā pretinieks nopelnīja vēl vienu punktu (2:4), savukārt atlikušajā laikā saimniekoja Latvijas cīkstonis un uzvarēja ar 11:4.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās Āzijas vicečempions Balijans Guravs (Indija). Pirmo punktu guva pretinieks, tomēr Amirovs zibenīgi atbildēja ar četrpunktīgo uzbrukumu (4:1) un līdz pārtraukumam sakrāja vēl sešus punktus - 10:1. Vēl viens punkts mūsu sportistam dotu priekšlaicīgu uzvaru, taču Āzijas cīkstonis panāca 10:2. Amirovs kādā epizodē aizrāvās ar uzbrukumu un gandrīz tika nolikts uz lāpstiņām (10:6). Latvijas sportists jau bija saguris un nebija gatavs vismaz noturēt pārsvaru, līdz ar to indietis pārliecinoši nomocīja mūsējo - 10:17.

Amirovs varētu turpināt ar bronzas turnīru, ja šovakar pusfinālā indietis pieveiktu Krievijas pārstāvi. Cerība nepiepildījās.

Atgādinām, ka olimpiskās kvalifikācijas turnīri iecerēti 2021. gada marta otrajā pusē un aprīļa beigās - vienā no tiem jātiek divniekā. Grigorjeva iepriekš izcīnīja devīto vietu Londonas un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org