Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjeva pasaules rangā joprojām 3. vietā

Grigorjeva pasaules rangā joprojām 3. vietā
LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva, LCF prezidents Dzintars Urbančiks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Starptautiskās cīņas federācijas (FILA) jaunākajā pasaules rangā Latvijas cīkstone un Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva (23) saglabā trešo pozīciju, informē oficiālā mājas lapa. Reālākā pretendente uz nākotnes trijnieku varētu būt mongoliete, kura sagrāva savas pretinieces pasaules Universiādē.

Svara kategorijā līdz 63 kg pasaules ranga līdere ir leģendārā japāniete Kaori Ičo (29) - pēc Londonas olimpiskajām spēlēm viņa nav startējusi starptautiskās sacensībās, tomēr trīskārtējā olimpiskā čempione un septiņkārtējā pasaules čempione ir ārpus konkurences. Jūnijā viņa atgriezās uz paklāja - uzvarēja trīs vietējās cīņās Japānā un nopelnīja ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas septembrī notiks Budapeštā. Pagaidām gan nav zināms, vai viņa šo iespēju izmantos. Ičo nav zaudējusi nevienā cīņā kopš 2002. gada (neskaitot vienu gadījumu, kad viņa neizgāja uz paklāja), uzvarējusi 156 cīņās pēc kārtas - tas ir kaut kas prātam neaptverams!

Otro vietu pasaules rangā ieņem amerikāniete Jeļena Pirožkova - iepriekšējā gadā viņa izcīnīja pasaules čempiones titulu (toreiz minētā Ičo nepiedalījās). Interesanti, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Grigorjeva pieveica tagadējo pasaules ranga otro numuru.

Tikmēr mūsu Grigorjevas vieta labāko trijniekā joprojām ir visai stabila. Pēc olimpiskajām spēlēm Latvijas cīkstone triumfējusi četros nozīmīgos starptautiskos turnīros, kur uzvarējusi visās 14 cīņās, martā izcīnot arī Eiropas čempiones titulu. Pēc olimpiādes tik varena uzvaru sērija nav nevienai citai 63 kilogramu sportistei.

Reālākā pretendente uz iekļūšanu pirmajā trijniekā varētu būt mongoliete Batcecega Soronzobolda (23), kura pieveica mūsu sportisti Londonas olimpiskajās spēlēs, tomēr šī gada janvārī Grigorjeva revanšējās, izraujot uzvaru 11 sekundes pirms cīņas beigām! Pēc tam martā mongoliete pieveica Pirožkovu - pašreizējo pasaules ranga otro numuru, bet nupat Universiādē viņa sagrāva visas pretinieces un kļuva par pasaules studentu čempioni.

FILA pasaules ranga pirmais piecinieks
(sievietes brīvajā cīņā līdz 63 kg):

rangscīkstonevalsts
1.Kaori IčoJapāna
2.Jeļena PirožkovaASV
3.Anastasija GrigorjevaLatvija
4.Žuoma SjluoĶīna
5.Batcecega SoronzoboldaMongolija

Olimpiskajos sporta veidos tikai daži Latvijas sportisti ir pasaules ranga trijniekā. Skeletonā mums vadošās pozīcijas ieņem Martins Dukurs un Tomass Dukurs (attiecīgi pirmā un trešā vieta), bobslejā labāko trijniekā sezonu noslēdza Oskara Melbārža ekipāžas, BMX riteņbraukšanā kā viens no labākajiem uzstājas Māris Štrombergs, savukārt olimpiskajā cīņas sportā pozicionējas Anastasija Grigorjeva.

Izmantotie resursi:
fila-official.com


, 2013-07-17 13:37, pirms 11 gadiem
šogad varētu būt LAT labākā sportiste, pareizi?
, 2013-07-17 13:42, pirms 11 gadiem
Štrombergs UCI reitingā 25 vietā
, 2013-07-17 13:44, pirms 11 gadiem
dnp rakstīja: šogad varētu būt LAT labākā sportiste, pareizi?
Pareizi jau Tu saki
, 2013-07-17 13:46, pirms 11 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Štrombergs UCI reitingā 25 vietā
Man pat rāda 28.vietu, Treimanis 6.
Union Cycliste Internationale
, 2013-07-17 13:50, pirms 11 gadiem
olimpiskais čempions trešajā desmitā... es kaut ko nesaprotu... nevar būt!
, 2013-07-17 14:23, pirms 11 gadiem
dnp rakstīja: šogad varētu būt LAT labākā sportiste, pareizi?
UHM... NO!
NO WAY!
, 2013-07-17 14:28, pirms 11 gadiem
ikri rakstīja: olimpiskais čempions trešajā desmitā... es kaut ko nesaprotu... nevar būt!
cik tad viņš startē tūres mačos?ASV čempis ieskaitē neiet un Eiropas čempis ar man liekas neiet
, 2013-07-17 16:41, pirms 11 gadiem
Grigorjeva man škiet jau trīs mēnešus ir topā, uzreiz pēc Eiročempja!
, 2013-07-17 18:33, pirms 11 gadiem
SORONZOBOLD rakstīja: UHM... NO!
NO WAY!
you have no clue about it!
, 2013-07-19 14:15, pirms 11 gadiem
pozitīvas ziņas ir vajadzīgas, lai veicas arī turpmāk!
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).