Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "Karatē federācijā bardaks laikam ir lielāks nekā taekvondo"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņš: "Karatē federācijā bardaks laikam ir lielāks nekā taekvondo"
Treneris Rolands Družoks un Kalvis Kalniņš
Foto: Open Dubai

2017. gada Eiropas čempions karatē olimpiskajā versijā Kalvis Kalniņš šoreiz finišēja uz trešā pakāpiena. Karatists atklāj, ka Latvijas Karatē federācijā bardaks varētu būt vēl lielāks nekā mūsu taekvondo saimniecībā, lasāms laikrakstā "Diena".

Kalniņam šogad gribējās aizstāvēt Eiropas čempiona titulu, taču ir apmierināts arī ar bronzu, jo pusfinālā nācās piekāpties neērtam pretiniekam - kreilis Emīls Pavlovs (Maķedonija) kārtējo reizi izrādījās pārāks. Citus vadošos Eiropas karatistus ir izdevies pārspēt, bet ne šo maķedonieti, savstarpējo maču bilance tagad ir 0-3.

Pavisam nesen karatē tika iekļauts olimpisko spēļu programmā. Kalniņš tagad ir Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā, līdz ar to ir labs finansējums un cita veida labumi. "Milzīgs atbalsts no LOV ir. Iepriekšējā gadā nācās piepelnīties. Šis ir mans pirmais gads, kad koncentrējos tikai sportam. Ja nokļūšu B sastāvā, būs laikam jādomā arī par piestrādāšanu," atzīst mūsu sportists.

Attiecības ar Latvijas Karatē federāciju nav bijušas vienkāršas. "Oi, tur bardaks laikam vēl lielāks nekā mūsu taekvondo sabiedrībā," smejas titulētais karatists Kalvis Kalniņš. "Pagājušajā gadā man traki gāja, šogad it kā liek mierā." Pērn treneris mēģināja panākt, lai viņa nu jau bijušais audzēknis tiktu diskvalificēts un nekad vairs nestartētu. Patlaban vairs nav jādomā par šādām problēmām. Šogad mūsu karatistam ir jauns treneris - Rolands Družoks.

Tuvākais mērķis ir kvalificēties Eiropas spēlēm, kas 2019. gadā notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. 1. maijā sākās kvalifikācija. Saistībā ar olimpisko kvalifikāciju svarīgs būs novembrī ieplānotais pasaules čempionāts, Premjerlīgas posmos arī var krāt punktus, bet tur parādītie rezultāti nedos tik lielu pienesumu olimpiskajā kvalifikācijā, kas patlaban vēl nav sākusies.

Kalniņš startē vieglākajā svara kategorijā (60 kg), līdz ar to pasaules mērogā liels ir spēcīgu Āzijas sportistu īpatsvars. Aziāti ir ātrāki un eksplozīvāki nekā eiropieši. Šajā svarā galvenais favorīts ir brazīlietis Duglass Brose - divkārtējais pasaules čempions.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Iļja Poļakovs