Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Stipe Miočičs kļūst par jauno UFC smagsvaru čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Stipe Miočičs kļūst par jauno UFC smagsvaru čempionu
Stipe Miočičs (no kreisās) cīņā ar Fabrisio Verdumu
Foto: Fight Club

Pasaules MMA vēsturi pārrakstījis ASV pārstāvošais horvāts Stipe Miočičs (15-2), kurš Brazīlijā notiekošajā cīņu šovā “UFC 198” pirmajā raundā nokautēja Fabrisio Verdumu (20-6-1) un kļuva par jauno UFC smagā svara čempionu.

Jau pirms cīņas bija aizdomas, ka šajā vakarā notiks kaut kas negaidīts. Tā brīža čempiona titula īpašnieks Fabrisio Verdums, kurš savulaik uzveicis tādus MMA dūžus kā Fjodors Jemeļjaņenko, Keins Velaskess un Antonio Nogeira, izskatījās nepašpārliecināts, tik spēlēja uz kamerām ar savu firmas smaidu jeb “troļļa seju”. Arī vizuāli, salīdzinot ar iepriekšējo cīņu, Verdums izskatījās nedaudz “aplipis” ar taukiem, kas viņa fanos izraisīja nelielu satraukumu.

Arī cīņa laikā Fabrisio neierasti sev bija diezgan sasprindzis. Katrs Miočiča izdarītais sitiens Verdumā izraisīja agresijas uzplūdumu, viņš neapdomīgi metās pretiniekam virsū, lai tam atbildētu ar pretsitieniem.

Mača gaita norisinājās stājā, kurā ar mainīgām sekmēm cīnījās gan viens, gan otrs. Protams, Verdums centās pāriet cīņā parterā, kur jūtas visērtāk, taču visus viņa mēģinājumus to izdarīt nolasīja Stipe Miočičs.

Pirmā raunda vidusdaļā Fabrisio Verdums izdomāja izdarīt ofensīvu, bet izlaida sitienu pēc kā saniknojās. Viņš turpināja ķert pretinieku, taču aizmirsa par aizsardzību un uzbrukuma brīdī uzķērās uz Stipes pretsitienu, pēc kura Verdums atradās uz ringa dēļiem.

Līdz ar to par jauno organizācijas UFC smagā svara čempionu četrdesmit tūkstošu skatītāju priekšā Brazīlijā tika kronēts trīsdesmit trīs gadus vecais Stipe Miočičs, kurš uz šo momentu uzkrājis trīs cīņu uzvaru sēriju.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2016-05-17 13:53, pirms 8 gadiem
Verdums losjons, lieliski parādīja kā truli skrienot virsū var pa muti dabūt.

     [+] [-]

, 2016-05-18 15:16, pirms 8 gadiem
Viņu izslēdza tāpat ka Makgregors izslēdza Aldo.

     [+] [-]

, 2016-05-21 00:14, pirms 8 gadiem
Werdums galīgi sūdīgā fiziskā formā izskatījās, apmēram kā pret Dos Santosu, kad arī tika izrubīts