Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: manā Eiropas zeltā šoreiz lielākā daļa ir trenerim Kursītim

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: manā Eiropas zeltā šoreiz lielākā daļa ir trenerim Kursītim
Anastasija Grigorjeva un treneris Sergejs Kursītis
Foto: Sergejs Kuzņecovs, 7sport.lv

Pēc trīskārtējās Eiropas čempiones nosaukuma iegūšanas Anastasija Grigorjeva sarunā ar "Latvijas Radio" atzīst, ka šoreiz lielākais nopelns ir viņas trenerim Sergejam Kursītim.

Pirmoreiz Latvijas cīņas vēsturē Eiropas čempionātā divas mūsējās izcīnījušas medaļas - aizvadītajās meistarsacīkstēs Anastasija Grigorjeva (63 kg) ieguva zelta medaļu, bet Laura Skujiņa (69 kg) tika pie bronzas godalgas.

"Mans treneris Sergejs Kursītis jau daudzu gadu garumā mani trenē, atbalsta un visādi palīdz. Tas ir kopīgs darbs," saka Grigorjeva. "Bet šoreiz lielākā daļa bija tieši trenerim. Finālā, kad es biju zaudētājos [0:2], viņš pateica tieši tos vārdus, kurus vajadzēja. Taktiski pareizi mani noskaņoja."

Grigorjevas galvenais ierocis ir pārākums fiziskajā sagatavotībā. Pirmajā periodā viņa nogurdina pretinieci, bet otrajā periodā sagurusī pretiniece vairs nespēj kvalitatīvi cīnīties, līdz ar to mūsējā noformē sev vajadzīgo rezultātu.

Ikdienā viņa trenējas ar puišiem, treniņcīņā gūst ne vairāk kā pāris punktu, bet par uzvaru pat nav ko sapņot. Par to jāpateicas trenerim Kursītim, kas nodrošina šādus treniņu apstākļus Daugavpils cīņas klubā. Pirms Eiropas čempionāta Grigorjevas sparingpartneris bija 11 kilogramus smagākais Alans Amirovs - 2013. gada Latvijas čempions gan junioru līmenī, gan pieaugušo konkurencē. "Vīrieša ķermenis un sievietes ķermenis ir kā diena pret nakti," salīdzina daugavpiliete un atzīst, ka jebkurš cīkstonis sievieti uzvarēs.

Laura Skujiņa ir trīs gadus vecāka par Grigorjevu, un atceras viņu pašā sākumā - pirms daudziem gadiem. "Viņa bija smalka, tieviņa, taču ļoti mērķtiecīga meitene, ar ļoti, ļoti lielu gribu. Piemēram, Anastasija iet pievilkties, bet viņa vēl nevar pievilkties, nu nevar! Bet viņa vienu rociņu saliek tā, otru tā un kaut ko tur knibinās uz augšu. Un es to nevaru aizmirst. Tajā brīdī man jau bija sajūta, ka tas skuķēns kaut ko sasniegs," atceras Skujiņa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio 1
Latvijas Radio 4

  +3 [+] [-]

, 2014-04-17 12:03, pirms 10 gadiem
Piedabūt zēnus cīnīties ar meiteni - tas ļoti grūts uzdevums. Cepuri nost Kursītim!

  +5 [+] [-]

, 2014-04-17 12:15, pirms 10 gadiem
Nastja ir unikāls fenomens - mērķtiecīga, neatlaidīga un sievišķīga cīņas meistare!!!!! Daugavpils ir par Tevi! TU VARI VISU!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-17 12:26, pirms 10 gadiem
pēc bildes nepateiksi, ka cīkstone. drīzāk dāma no skatloga.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-17 12:42, pirms 10 gadiem
točka rakstīja: Piedabūt zēnus cīnīties ar meiteni - tas ļoti grūts uzdevums. Cepuri nost Kursītim!
kāpēc tu domā, ka puiši nevēlas??

  +1 [+] [-]

, 2014-04-17 12:56, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: kāpēc tu domā, ka puiši nevēlas??
Pirmkārt, ētisku iemeslu dēļ /zēns nav gatavi kauties ar meiteni/.
Otrkārt, zēnam meitene nav nopietna pretiniece /nav jēgas/.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-17 14:18, pirms 10 gadiem
Grigorjeva I rakstīja: Nastja ir unikāls fenomens - mērķtiecīga, neatlaidīga un sievišķīga cīņas meistare!!!!! Daugavpils ir par Tevi! TU VARI VISU!!!!!!!
ierosinu Grigorjevas statueti pilsētas centrā!!