Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ar uzlabotām cīkstoņu formām vēlas piesaistīt jaunatni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ar uzlabotām cīkstoņu formām vēlas piesaistīt jaunatni
Cīņas paklāja jaunās krāsas
Foto: unitedworldwrestling.org

Cīņas olimpisko disciplīnu prezentācijā notiek būtiskas izmaiņas. Lai piesaistītu papildus skatītājus, tiks mainīts paklāja krāsojums, cīkstoņu un tiesnešu ietērps, informē Pasaules Cīņas savienība (UWW).

Cīņas paklāja dzeltenā un sarkanā krāsa pirmoreiz tika izmantota 1972. gada olimpiskajās spēlēs Minhenē. Turpmāk dzeltenās krāsas vietā būs tumši zila, bet sarkano krāsu aizstās oranža. Jaunās krāsas ir daļa no jauninājumiem, lai palielinātu skatītāju skaitu.

"Mēs speram soļus, lai nodrošinātu, ka cīņa ir skatītājiem pievilcīga," skaidro UWW prezidents Nenads Lalovičs. "Vēlamies, lai cīkstoņi un fani būtu lepni par jauno apģērbu."

Cīkstoņu jauno formu dizains vēl nav līdz galam izstrādāts, taču tas vērsts uz gados jaunāku skatītāju piesaistīšanu. Tiesnešu darba apģērbs līdz šim bija uzvalks un kaklasaite, turpmāk būs polo krekls un bikses.

Kā jau ziņots, 2013. gada februārī Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sēdē tika nolemts nerekomendēt cīņas iekļaušanu 2020. gada olimpisko spēļu programmā. Pēc minētā lēmuma cīņas jumta organizācija sāka uzlabot šo sporta veidu (mainīja cīņas noteikumus, aktivizēja darbu ar līdzjutējiem u.c.), izcīnot tiesības palikt olimpisko sporta veidu saimē.

Īsi pirms 2014. gada pasaules čempionāta Starptautiskā cīņas federācija (FILA) atteicās no sava ilggadējā nosaukuma un nāca klajā ar jaunu - "United World Wrestling" (UWW), kas latviski varētu būt Pasaules Cīņas savienība.

Latvijas labākās cīkstones Anastasija Grigorjeva (63 kg) un Laura Skujiņa (69 kg) pērn izcīnīja pasaules bronzas medaļas - vienīgās godalgas, ko šajā olimpiskajā ciklā Latvijas sportisti ieguvuši vasaras olimpiskajos sporta veidos.

Izmantotie resursi:
www.unitedworldwrestling.org

  +1 [+] [-]

, 2015-01-17 12:49, pirms 9 gadiem
Paklāja krāsas maiņa var piesaistīt papildus skatītājus? Nu nezinu gan...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-17 13:00, pirms 9 gadiem
vīriešiem vajag normālas formas, nevis apspīlētus triko, kuros pašiem neērti un arī skatītāji nav sajūsmā. bet par sievietēm varētu padiskutēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-17 13:17, pirms 9 gadiem
ritenis rakstīja: vīriešiem vajag normālas formas, nevis apspīlētus triko, kuros pašiem neērti un arī skatītāji nav sajūsmā. bet par sievietēm varētu padiskutēt.
Vecīt, esi kādreiz nodarbojies ar cīņu? Kā triko var būt neērts? Manuprāt, pats ertākais un godīgākais apģērbs priekš laušanās. Vienīgi tad mma mazos šortiņus un viss.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-17 13:33, pirms 9 gadiem
Tieši tā!

  +2 [+] [-]

, 2015-01-17 13:49, pirms 9 gadiem
Gurnu apsējs un iesmērējas ar olīvu eļļu - kā seno grieķu olimpiàdēs !