Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zaurs Džavadovs Taizemē uzvar Petasavinu Kompajaku

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zaurs Džavadovs Taizemē uzvar Petasavinu Kompajaku
Zaurs Džavadovs
Foto: Uģis Grantiņš

Latvijas pussmagā svara kikbokseris Zaurs Džavadovs, kurš pērnā gada nogalē uzvarot Valēriju Mikalausku saviem daudzajiem tituliem pievienoja Latvijas čempiona jostu svarā līdz 79 kg, vakar Taizemē pirmajā raundā nokautēja vietējo čempionu Patasavinu Kompajaku, izcīnot divpadsmito uzvaru pēc kārtas.

Divdesmit sešus gadus vecais Džavadovs Taizemē ieradās 2012. gada 20. decembrī, lai aizvadītu mēneša garu sagatavošanās nometni (nometne noslēdzas 20. janvārī – J.E.) klubā "Sinbi Muay Thai". Sportista dienas treniņu režīms ir diezgan smags - katru dienu jāskrien 7 km kross, bet Taizemē dienā gaisa temperatūra sasniedz +30°C, pēc skriešanas individuāls treniņš ar treneri, kā arī sparingi.

Zaura plānos šā mēneša garumā bija aizvadīt vairākas cīņas, taču sportista veselības problēmu dēļ debija uz taizemiešu ringa bija jāatliek un viņa pirmā cīņa "Bangla Boxing" stadionā notika tikai vakar pret vietējo atlētu Petasavinu Kompjaku. Cīņa izvērtās vieglāka nekā plānots un Džavadovs izcīnīja uzvaru ar nokautu jau pirmajā raundā.

„Kompjakam kā jau visiem taizemiešiem ir stipras kājas, tāpēc akcentu liku uz rokām. Jau pirmajā raundā viņš izlaida vienu sitienu, tad sekoja kombinācijas ar rokām un man izdevās viņu nokautēt,” portālam sportacentrs.com skaidroja Zaurs Džavadovs, kuram šā gada 23. martā „Arēnā Rīga” paredzēta revanša cīņa ar Valēriju Mikalausku.

Džavadovam nometne Taizemē beidzas pēc trim dienām, taču sportistam piedāvāta vēl viena cīņa: „Sākotnēji plānoju šeit palikt līdz 20. janvārim, taču man jau izteikts piedāvājums aizvadīt vēl vienu cīņu, tāpēc domāšu varbūt vēl kādu laiciņu šeit palikt.”

Izmantotie resursi:
«TM FIGHTING TEAM» - TM Fighting Grand Prix