Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Antipovai pietrūkst spēka, lai kvalificētos pasaules junioru čempionāta bronzas finālam

Ints Megnis
Ints Megnis

Antipovai pietrūkst spēka, lai kvalificētos pasaules junioru čempionāta bronzas finālam
Latvijas komanda pasaules junioru čempionātā. Foto: Latvijas Cīņas federācija

Latvijas jaunajai cīkstonei Alīnai Aleksandrai Antipovai piektdien neizdevās uzvarēt gandarījuma sacensību duelī, kas ļautu piedalīties Tallinā notiekošā pasaules junioru čempionāta bronzas cīņā.

Svara kategorijā līdz 62 kilogramiem Antipova sacensības iesāka ceturtdien, kad astotdaļfinālā uzveica baltkrievieti Tatsjanu Paulavu, tomēr ceturtdaļfinālā ļoti ātri piekāpās ķīnietei Jarai Vu. Tā kā Ķīnas sportiste pēc tam uzvarēja arī pusfinālā, Antipovai bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā, kurā piektdienas rītā pirmajā duelī vajadzēja tikties ar polieti Magdalenu Veroniku Kiselinsku.

Šo cīņu Antipova iesāka aktīvi. Ja pirmais metiens nebija veiksmīgs, pēc aizvadītas pusotras minūtes otrais bija rezultatīvs un Latvijas sportiste izvirzījās priekšā ar 2:0. Tomēr drīz pēc tam labā situācijā nokļuva pretiniece un panāca sešus punktus, iegūstot diezgan drošu vadību. Otrajā cīņas pusē Antipova uzreiz devās uzbrukumā un arī bija labā situācijā, tomēr beigās pati nokļuva zem pretinieces, zaudējot vēl divus punktus, atlikušajā laikā vairs nespējot izglābties. Šajā cīņā Antipova vēl vairākas reizes nespēja pabeigt pašas iesāktus metienus.

Līdz ar to Antipovai čempionāts ir noslēdzies, bet Kiselinska vakarā piedalīsies bronzas cīņā.

Antipova bija noslēdzošā, ceturtā, Latvijas cīkstone, kura izgāja uz starta Tallinā. Trešdien bronzas mačā piedalījās brīvā stila cīkstonis Ivars Samušonoks, tomēr šajā duelī viņš piedzīvoja zaudējumu. Tāpat Latviju čempionātā pārstāvēja Pjotrs Golubevs un Raivita Timofejeva.