Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva Japānā turpina vērienīgāko gatavošanos Latvijas cīņas sporta vēsturē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva Japānā turpina vērienīgāko gatavošanos Latvijas cīņas sporta vēsturē
Anastasija Grigorjeva (centrā) treniņnometnē Tokijā
Foto: japan-wrestling.jp

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste, brīvās cīņas pārstāve Anastasija Grigorjeva (24), gatavojoties jaunajai sezonai, noslēdzošo posmu aizvada Japānas galvaspilsētā Tokijā, savukārt pirms tam viņa trenējās Amerikā. Latvijas cīņas sportā līdz šim nav pieredzēta tik vērienīga gatavošanās sezonai. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com cīkstone atklāj, ka tālajā zemē viss ir lieliski, taču traucē cīņa ar bezmiegu.

Decembrī bija divu nedēļu treniņnometne Kolorado štatā ASV, no kurienes mūsu sportiste un treneris Sergejs Kursītis atgriezās 22. decembrī. Nākamajā dienā bija "Latvijas Gada balva sportā", bet jau 6. janvārī minētais tandēms izlidoja uz Japānu. Šāda aklimatizāciju ķēde nepaliek bez sekām.

"Nu īstenībā droši vien drusku pārcentāmies ar tiem lidojumiem uz tik tālām valstīm," atzīst Anastasija Grigorjeva. "Japanā pirmās dienas bija perfektas, taisīju divus treniņus un rīta rosmi, viss sanāca un uz paklāja jutos ļoti labi. Bet pēc tam ar katru nakti gulēju arvien mazāk. Pēdējās četras naktis vispār negulēju, tikai pa dienu. Ja miega nav, ir diezgan grūti. Arī svars nokrita līdz 62 kg, un neliela temperatūra parādījās. Šodien biju pie ārsta, iedeva miegazāles - cerams, šonakt pagulēšu."

Japāna pēdējos gados sieviešu cīņā ir vadošā valsts pasaulē, piemēram, pērn pasaules čempionātā japānietes ieguva pusi no astoņām zelta medaļām. "Sagatavošanas sistēma te ir citādāka. No rīta ir diezgan spēcīgas rīta rosmes, kaut gan samērā īsas - līdz 45 min. Rīta treniņš ir patstāvīgs, bet vakarā uz paklāja 3 stundas... Gandrīz katrā dienā stundu cīnāmies treniņcīņās. Tagad skaidrs, kāpēc japānietes ir tik stipras - tiešam iegulda milzīgu darbu. Nekad iepriekš nebiju tik ilgi strādājusi uz paklāja. Tagad jau pieradu - ja treniņš ilgst, piemēram, 2.5 stundas, tad liekas, ka maz."

Ar japāņu lielajām zvaigznēm gan neizdodas patrenēties. Trīskārtējā olimpiskā čempione, karjeras laikā tikai vienu zaudējumu piedzīvojusī Kaori Ičo (30) tur parādās, bet pagaidām tikai medicīnas centrā, jo ārstējas pēc decembra turnīra. "Te pietiek sparinga partneru," saka daugavpiliete. "Šī treniņnometne bija tiešām nepieciešama. Citādākā sistēma, interesanti treniņi. Visi apstākļi ir fantastiski, gan dzīvošana, gan ēdināšana. Ja vēl labi gulētu, tad viss būtu perfekti."

Pirmdien treniņnometnei pievienosies trīskārtējā olimpiskā čempione Saori Jošida (32), kurai karjeras laikā ir tikai divi zaudējumi.

Nākošajā ceturtdienā Anastasija Grigorjeva un Sergejs Kursītis dosies uz ikgadējo Krasnojarskas "Grand Prix". Turpinājumā gaidāms starts Latvijas čempionātā, bet pēc tam būs tradicionālā treniņnometne Zviedrijā un "Lady Open".

  +4 [+] [-]

, 2015-01-16 14:43, pirms 9 gadiem
"Pēdējās četras naktis vispār negulēju"
- kaut kur dzirdēju, ka sportistiem jāiet gulēt jau 23:00

  +4 [+] [-]

, 2015-01-16 14:47, pirms 9 gadiem
vai ta negulēšana pa naktīm nav aklimatizācijas komponente?

  +3 [+] [-]

, 2015-01-16 14:52, pirms 9 gadiem
ikri rakstīja: vai ta negulēšana pa naktīm nav aklimatizācijas komponente?
Varētu būt, bet četras negulētas naktis ir par traku

  +5 [+] [-]

, 2015-01-16 14:57, pirms 9 gadiem
Grigorjeva gatavojas Gada balvai 2015

  +2 [+] [-]

, 2015-01-16 15:31, pirms 9 gadiem
ritenis rakstīja: "Pēdējās četras naktis vispār negulēju"
- kaut kur dzirdēju, ka sportistiem jāiet gulēt jau 23:00
Mareks Osovskis to teica pa televizoru !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-17 11:10, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: Mareks Osovskis to teica pa televizoru !!!
kā tad, ka tik ne arī.