Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvida: "Kvalificēties olimpiādei ir grūtāk nekā tur uzrādīt labu rezultātu "

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvida: "Kvalificēties olimpiādei ir grūtāk nekā tur uzrādīt labu rezultātu "
Inese Tarvida un treneris Markuss Kolefels. Foto: TCC Friedrichshafen

Latvijas taekvondo flagmane Inese Tarvida savā "youtube" kanālā informē par lielo motivāciju un mērķi nokļūt 2020. gada Tokijas olimpiskajās, kā arī uzsver disciplīnas nozīmi sportā. Mūsu atlētes 57 kg svara kategorijā ir vislielākā konkurence, tāpēc būs grūti tikt uz olimpiādi.

Taekvodo pasaulē jau ir labi zināma, taču pie mums mazāk. Tāpēc "instagramā" uzdotie jautājumi pārsvarā ir angļu valodā. Izlēma radīt šādu video, lai Latvijas cilvēkus iepazīstinātu ar sevi. Tādējādi video ir latviešu valodā.

Kāda ir motivācija? "Man jau ir divas pasaules čempionāta bronzas medaļas (2017, 2019). Pašlaik tuvākais mērķis Tokijas olimpiskās spēles. Motivācija ir olimpiskās spēles, tikt uz olimpiādi un iegūt tur medaļu. Jau liels solis ir kvalificēties olimpiskajām spēlēm - lielākā daļa sportistu zina, cik tas ir grūts darbs. Man pat dažreiz liekas, ka grūtāk ir tieši kvalificēties olimpiādei nekā pēc tam tur uzrādīt labu rezultātu. Motivācija ir lielie panākumi, lielās medaļas. Šo sporta veidu es mīlu. Tā ir mana sapņu nodarbe, kas man ļoti patīk un ko daru ar lielu prieku, ja nav pārāk grūti, visādas problēmas un traumas. Motivācija ir izbaudīt to, ko dari. Motivācija ir liela arī tādā ziņā, ka man ir prieks, ka varu darīt to, kas patīk, un vēl gūt panākumus, popularitāti un fanus, kā arī saņemt par to naudu. Tas ir mans pilna laika darbs, ne ar ko citu nenodarbojos. Nestudēju un nestrādāju. Nodarbojos ar profesionālo sportu," informē sportiste.

Auguma garums ir 174-175 cm. "Esmu viena no garākajām pasaulē 53 kg svara kategorijā," atzīst Inese Tarvida, kura savus lielākos panākumus guvusi šajā svarā, nometot vairākus kilogramus. Ķermeņa parastais svars ir 57-58 kg. Kā sokas ar svara nomešanu? "Ir tāda lieta, ka jābūt ļoti disciplinētai. Manuprāt, jebkurā sporta veidā, lai gūtu panākumus, jābūt talantam, smagam darbam un tā tālāk, bet disciplīna ir kaut kas tāds, kas ne katram piemīt. Tu vari būt ļoti talantīgs, bet ir svarīga disciplīna. Tieši tādās niansēs kā, piemēram, uzturs un svara noturēšana, kad jānomet četri vai pieci kilogrami meitenei, kura jau tā ir diezgan tieva. Pie tam tas jādara pareizā veidā, lai nerastos kaut kādas veselības problēmas. Tas ir tā, ka jāattur sevi un jāēd ļoti tīri un ļoti pareizi. Bet tas ir piemērots profesionālajam sportam un nav ieteicams parastiem cilvēkiem. Tas ir specifiski sporta veidos, kur ir jānomet svars."

Vai piedalīsies Tokijas olimpiādē? "[Trīs sekundes domā.] Ir tā, ka kvalifikācija vēl nav bijusi. Precīzi zināšu tikai aprīlī. Ja es kvalificēšos, tad to zināšu tikai aprīlī. Tagad oktobrī ir tāds svārstīgs brīdis, kad ir tā kā stress un liels spiediens visiem sportistiem. Bet vairākos citos sporta veidos citi jau ir dabūjuši savas biļetes uz olimpiādi. Taekvondo tas būs precīzi zināms aprīlī. Uz to, protams, eju un gatavojos, ticu, ka varu to izdarīt. Bet tas nekad nav viegli. Tik daudzi grib tikt uz olimpiādi. Mana olimpiskā kategorija (līdz 57 kg) ir tāda visstiprākā sieviešu svara kategorija. Tā ir vispilnākā, tāds vidējais svars, kur ir visvairāk meiteņu no visas pasaules. Tā kā tas nav viegli, kaut gan esi jau pasaules līmenī. Pieaugušajos man jau ir divas pasaules medaļas un trīs Eiropas medaļas, bet tik un tā tas nav pietiekami, lai jau tagad varētu garantēt, ka es būšu olimpiādē," atklāj mūsu taekovondo līdere.

Nākamās sacensības būs jau šajā nedēļas nogalē - taekvondo māsas Inese Tarvida un Jolanta Tarvida startēs Sofijas "Grand Prix". Sākotnēji tika cerēts olimpiādei kvalificēties pēc ranga, bet tagad palikusi vēl viena iespēja - 2020. gada aprīlī Milānā notiks Eiropas kvalifikācijas turnīrs, kur uz galda būs divas ceļazīmes.

.

Izmantotie resursi:
Inese Tarvida / youtube.com

  +5 [+] [-]

, 2019-10-15 19:45, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-15 20:06, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-15 20:10, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-15 20:22, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-15 20:54, pirms 4 gadiem
Lai kvalificēšanās izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-15 20:58, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-15 20:59, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties!

     [+] [-]

, 2019-10-15 21:28, pirms 4 gadiem
Lai izdodas kvalificēties un arī labi nostartēt OS