Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Skrīvers Kanādā izcīna uzvaru pār Ksavjē Alaoi

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Skrīvers Kanādā izcīna uzvaru pār Ksavjē Alaoi
Edgars Skrīvers (no labās) cīņā ar Ksavjē Alaoi
Foto: acbmma.com

Vakarnakt savas karjeras vienu no spožākajām cīņām Kanādas pilsētā Monreālā aizvadīja Latvijas vieglākā svara (-62 kg) MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (16-4), kurš trīs raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica kanādieti Ksavjē Alaoi (8-2).

Šim mačam starp pasaules čempionu MMA “Loong FC” un “Superior FC” versijās Skrīveru un bijušā UFC pusvidējā svara čempiona Džordža Santpjēra (25-2) kluba biedru Alaoi vajadzēja notikt jau 2015.gadā Tukumā cīņu šova “FREON: Milžu cīņas 4” ietvaros, bet nenotika, jo tukumnieks izvēlējās braukt uz Ķīnu cīnīties par pasaules čempiona jostu, līdz ar to Ksavjē tika piemeklēts aizvietotājs – Raimonds Kozlovskis (1-3).

Ideja par Skrīvera un Alaoi savešanu aci pret aci ringā iepatikās Krievijā bāzētajai MMA organizācijai “Absoulute Championship Berkut” (ACB), kura tad realizēja iepriekš Latvijas MMA organizācijas FREON pirms diviem gadiem nerealizēto plānu.

Kā varēja paredzēt, abi atlēti uz šo divkauju iznāca motivētāki kā jebkad agrāk, jo apzinājās, ka uzvara var dot iespēju tuvākajā laikā nokļūt UFC, kas ir jebkura MMA cīkstoņa sapnis. Neskatoties uz to, ka Ksavjē Alaoi pamatdisciplīna ir brīvā cīņa un Brazīliešu Džiu Džitsu (BJJ), viņš izvēlējās strādāt pēc bijušā karatista Edgara Skrīvera piedāvātā cīņas plāna – cīnīties stājā.

Cīņa bija aizraujoša visus trīs atvēlētos raundus. Abi izlaida daudz sitienu, taču visus raundus stabilāk cīnījās, turot pretinieku sev drošā distancē, Skrīvers, kuram tad mača izskaņā ar dalītu tiesnešu lēmu pēc punktiem (28-29, 29-28 un 29-28) arī tika pacelta roka.

Par šādu sānu soģu verdiktu nebija diez ko apmierināta kanādieša Ksavjē Alaoi komanda, kura jau izteikusi vēlmi pēc revanša, kam Edgars Skrīvers teorētiski piekritis, piebilstot, ka gatavs aizvadīt revanša maču ar nosacījumu, ja tas notiks pēc formulas pieci raundi pa piecām minūtēm.

Jau izskanējusi informācija, ka, ja abas puses spēs vienoties, tas šī revanša cīņa notiks jau pavisam drīz un, iespējams, ka jau 11. novembrī Latvijā, Tukumā cīņu šovā “FREON: Milžu cīņas 6”.

Šajā cīņu vakarā Kanādā ringā bija jākāpj vēl vienam Latvijas pārstāvim – divdesmit četrus gadus vecajam Rihardam Biģim (4-0), kurš Monreālā bija ieradies, lai aizvietotu savainoto amerikāņu smagsvaru Toniju Lopesu (55-26) un cīnītos ar igauni Denisu Smoldarevu (13-3). Mačs nenotika, jo divas stundas pirms pasākuma sākuma savas korekcijas ieviesa Kanādas atlētiskā komisija, kura pie starta nepielaida ne latvieti, ne igauni. Oficiālais iemesls – neesot sakārtoti vajadzīgie papīri, lai cīnītos Kanādā. Kā ziņo ACB vadība, šī cīņa starp Biģi un Smoldarevu tiek pārcelta uz kādu no tuvākajiem organizācijas rīkotajiem turnīriem.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  -3 [+] [-]

, 2017-10-18 12:04, pirms 7 gadiem
Skrīvers ir tas skandalozais tips, kuru Zviedrijas Drošības policija aizturēja un viņš nonāca ziņās par to, ka uzejot ringā izvēlējās atskaņot islāma radikālistu himnu un pēc tam vēl publikai rādīja viņu žestu. Nožēlojami...

Plašāk var lasīt tvnetā.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-18 19:13, pirms 7 gadiem
Western rakstīja: Skrīvers ir tas skandalozais tips, kuru Zviedrijas Drošības policija aizturēja un viņš nonāca ziņās par to, ka uzejot ringā izvēlējās atskaņot islāma radikālistu himnu un pēc tam vēl publikai rādīja viņu žestu. Nožēlojami...

Plašāk var lasīt tvnetā.
Nožēlojami ir tas, ka Tu sēdi un sit pa tastatūras podziņām un dzīvo stereotipu pasaulē, kamēr Skrīvers cīnās visā pasaulē ar titulētiem sportistiem un viņus uzvar, cīnoties zem Latvijas karoga.

     [+] [-]

, 2017-10-19 12:22, pirms 7 gadiem
Es arī esmu pasaules čempions. 'Super fight KO warrior' versijā.

     [+] [-]

, 2017-10-28 13:18, pirms 6 gadiem
nu jaa nezeliigi tituleetiem sportistiem ciinaas

     [+] [-]

, 2017-10-29 14:16, pirms 6 gadiem
es esmu pāris cīņu attālumā no ufc! debitēšu 2019. gadā!