Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Džonsons nosargā UFC titulu, Arlovskis uzveic Šaubu

Džonsons nosargā UFC titulu, Arlovskis uzveic Šaubu
Demetrius Džonsons
Foto: ufc.com

Ceturto veiksmīgo UFC visvieglākā svara čempiona titula aizstāvības cīņu aizvadījis amerikānis Demetrius Džonsons (20-2-1), kurš cīņu šova „UFC 174” ietvaros pēc punktiem uzveica krievu Ali Bagautinovu (13-3-0). Savukārt baltkrievu smagsvars Andrejs Arlovskis (22-10-0) UFC atgriezās ar uzvaru pār Brendanu Šaubu (10-4-0).

Divdesmit septiņus gadus vecais Demetrius Džonsons par UFC čempionu kļuva 2012. gada septembrī , uzvarot Džozefu Benavidezu (20-4-0). Šo titulu viņš spējis nosargāt cīņās pret Džonu Dodsonu (15-6-0), Džozefu Benavidezu, Džonu Moragu (14-3-0) un arī pret Ali Bagautinovu.

Pirmie divi raundi aizritēja diezgan līdzīgā cīņā, taču nedaudz labāks izskatījās čempions. Bagautinovs centās piespiest pretinieku pie būra žoga un nogāzt Džonsonu zemē, taču amerikānis klinčā bija ļoti labs, izdarot vairākus veiksmīgus sitienus ar celi.

Trešajā raundā Demetriusa pārsvars auga un viņš uzņēma tempus, bet Ali bija izpumpējies un kļuva lēnāks. Lai arī ik pa laikam Bagautinova sitieni sasniedza mērķi, acīm redzams pārsvars visas cīņas garumā piederēja Demetriusam Džonsonam, kurš arī pēc aizvadītajiem pieciem raundiem izcīnīja uzvaru pēc punktiem (50-45, 50-45 un 50-45), nosargājot savu čempiona titulu jau ceturto reizi pēc kārtas.

„Ar šādiem sitieniem esmu gāzis daudzus čaļus zālē, taču Bagautinovs ir sīksts vecis,” pēc cīņas savu pretinieku slavēja Džonsons. „Esmu karalis un savu statusu centīšos noturēt tik ilgi cik vien varēšu.”

Bijušais čempions Arlovskis UFC atgriežas ar uzvaru

Pēc sešu gadu pauzes UFC rindās atgriezies šīs organizācijas bijušais smagā svara čempions Andrejs Arlosvkis, kurš pēdējos gadus pārstāvējis Strikeforce, One FC, EliteXC, WSOF u.c. organizācijas.

Baltkrievs dūres krustoja ar amerikāņu smagsvaru, realitātes šova „The Ultimate Fighter 10” finālistu Brendanu Šaubu. Cīņa ilga visus trīs atvēlētos raundus un beidzās pēc punktiem. Pēc kopējā zīmējuma izskatījās, ka Šaubs kontrolē cīņas gaitu, taču mača noslēgumā sānu tiesneši pieņēma strīdīgu lēmumu un uzvaru atdeva Andrejam Arlovskim.

Ar tiesnešu verdiktu neapmierināts bija Šaubs: „Nezinu ko tie tiesneši tur darīja, taču skaidrs, ka viņiem nebija laika pievērst uzmanību cīņai. Zinu, ka Andrejs ir liela zvaigzne un varbūt tiesnešu lēmumu ietekmēja viņa daudzie fani.”

„Apskatieties sitienu un trāpījumu statistiku un tad pasakiet, kurš uzvarēja! Tiesāšanas kļūmes sākās ar Diego Sančeza un Rosa Pīrsona cīņu un turpinās ar manu cīņu. Varbūt Arlovskim varētu atdot pirmo raundu, bet tas arī viss,” sašutumu par sānu tiesnešu darbību neslēpa Brendans Šaubs.

Savukārt ar tiesnešu lēmumu priecīgs bija Arlovskis, kuram šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas.

„Mans plāns bija nokautēt viņu pirmajā raundā, taču neizdevās to izpildīt. Centos vairāk kustēties, taču Brendans izdarīja labu darbu un nobremzēja mani,” pēc uzvaras komentēja Andrejs Arlovskis.

„UFC 174” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Demetrious JohnsonAli Bagautinovdecision (unanimous)55:00
2.Rory MacDonaldTyron Woodleydecision (unanimous)35:00
3.Ryan BaderRafael Cavalcantedecision (unanimous)35:00
4.Andrei ArlovskiBrendan Schaubdecision (split)35:00
5.Ovince Saint PreuxRyan Jimmoverbal submission (kimura)22:10
6.Kiichi KunimotoDaniel Sarafiansubmission (rear-naked choke)12:52
7.Valerie LetourneauElizabeth Phillipsdecision (split)35:00
8.Yves JabouinMike Eastondecision (unanimous)35:00
9.Tae Hyun BangKajan JohnsonKO (punch)32:01
10.Michinori TanakaRoland Delormedecision (unanimous)35:00
11.Jason SaggoJosh ShockleyTKO (punches)14:57

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).