Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Konstantīns Gluhovs nākamo MMA cīņu aizvadīs Habarovskā (Krievijā)

Konstantīns Gluhovs nākamo MMA cīņu aizvadīs Habarovskā (Krievijā)
Konstantīns Gluhovs
Foto: Sherdog.com

Latvijas labākais smagā svara cīkstonis Konstantīns Gluhovs savu nākamo MMA cīņu aizvadīs 14. maijā Krievijas pilsētā Habarovskā pret amerikāņu MMA veterānu, bijušo organizācijas KOTC smagā svara čempionu Toniju Lopesu (40-21).

Trīsdesmit sešus gadus vecais Gluhovs savu pagaidām pēdējo MMA cīņu aizvadīja pirms gada, pēc punktiem atzīstot horvāta Antes Delija (14-3) pārākumu. Šī Latvijas pārstāvim pēc līguma bija pēdējā cīņa zem Krievijas lielākās MMA organizācijas “M-1” karoga.

Šobrīd Konstantīns kļuvis par brīvo aģentu. Bet, kamēr Gluhovs nav saņēmis līguma piedāvājumus no lielākajām līgām, piemēram, “Bellator”, WSOF, "Rizin FF" vai “ONE”, viņš piekritis cīņai Habarovskā ar četrdesmit divus gadus veco Toniju Lopesu.

Lopess MMA apritē ir kopš 2005. gada. Viņš ir cīnījies ar ļoti daudziem mūsdienās labi pazīstamiem MMA cīkstoņiem, kā arī izcīnījis vairākas uzvaras pār spēcīgiem atlētiem, bijis līgums arī ar ietekmīgo organizāciju “Bellator”, taču šī organizācijas rindās aizvadīja tikai vienu cīņu.

Bijušais organizācijas KOTC smagā un pussmagā svara čempiona statistikā ierakstītas uzvaras pār kādreizējiem UFC cīkstoņiem Timu Hagu (20-12), Hjūstonu Aleksandru (16-13-1), Šamilu Abdurahimovu (16-3), Džoiju Beltranu (17-12), Kailu Kingsburiju (11-6), Derilu Šunoveru (15-8), kā arī citiem ne mazāk spēcīgiem atlētiem, kuriem bijuši līgumi ar “Bellator”, WSOF un “One FC”.

Neskatoties uz to, ka Tonijs Lopess vairs nav tas jaunākais, viņu nedrīkst novērtēt par zemu, kaut vai, ņemot vērā faktu, ka pēdējās četrās cīņās izcīnītas divas uzvaras, un uzveikti spēcīgie Tims Hags un Egedius Valēvičus (29-12), kuram vēl nesen bija līgums ar “Bellator”. Protams, Gluhovs šajā mačā pēc papīriem ir favorīts, taču diez vai šī cīņa priekš Latvijas sportista būs viegla pastaiga.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).