Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

UFC prezidents Vaits: "Norises vietu vēl nezinu, bet Habibs pret Fergusonu cīnīsies"

UFC prezidents Vaits: "Norises vietu vēl nezinu, bet Habibs pret Fergusonu cīnīsies"
Habibs Nurmagomedovs. Foto: Tass/Scanpix

Cīņas sporta UFC prezidents Deina Vaits izteicies, ka nākamās nedēļas nogalē Londonā paredzētā cīņa starp amerikāni Taironu Vudliju un angli Līonu Edvardsu tiks pārcelta uz Amerikas Savienotajām Valstīm, taču notiks. Jauna vieta tiek meklēta arī Habiba Nurmagomedova un Tonija Fergusona cīņai.

UFC nākamā lielā cīņa bija plānota 18. aprīlī Bruklinā, astoņstūrī dodoties Habibam Nurmagomedovam un Tonijam Fergusonam. Duelis bija plānots Bruklinā, tomēr Ņujorkas štatā izsludināts ārkārtas stāvoklis saistībā ar koronavīrusa pandēmiju, aizliedzot publiskus pasākumus, kuros pulcējas vairāk par 500 cilvēkiem.

Pēdējo piecu gadu laikā UFC cīņu starp Habibu un Fergusonu bija plānojusi piecas reizes, bet visos gadījumos nācies cīņu atcelt, iemesli bijuši dažādi. Tomēr Vaits apgalvoja, ka šoreiz tas nenotiks. "Mums bija vairāki varianti, ieskaitot Nevadu. Arī tur noteikti ierobežojumi, tāpēc tagad meklējam citu iespēju. Domāju, ka rīt man būs citi varianti," teica Vaits.

"Cīņa notiks. Viss turpināsies. Fani krīt panikā par to, bet nevajag satraukties. Habibs pret Toniju – viss notiks," pārliecināts bija Vaits. Viņš plānoja UFC nākamos pasākumus rīkot Lasvegasā, pašam piederošajā arēnā, tomēr Nevadas štats apturējis visu cīņas sporta norisi.

Londonā paredzēto cīņu nācies pārcelt atpakaļ uz ASV, jo tā ieviesusi ceļošanas ierobežojumus. Iepriekš Vaits pauda, ka viss notiks plāna. "Skaidrs, ka viss mainās pa stundai," teica Vaits. Viņa komanda smagi strādājot, lai atrastu jaunas norises vietas cīņām. UFC prezidents bija pārliecināts, ka viņa organizācija neapstāsies.

"Nesaprotu, kas notiek ārpus zāles. Pats esmu zālē un smagi strādāju. Kas notiks tālāk – to nezina neviens," ar saviem Instagram sekotājiem dalījās Habibs.

UFC ir Ziemeļamerikas vienīgā profesionālā sporta organizācija, kas nav apturējusi savu darbību. Sestdienas naktī tā aizvadīja cīņu Brazīlijā, Čārlzam Oliveiram pieveicot Kevinu Lī trešajā raundā. Arēnā nebija atļauta skatītāju klātbūtne.

"Ja vien nebūs pilnīga karantīna, kad cilvēki nedrīkstēs pamest savas mājas, cīņas notiks. Mēs virzāmies uz priekšu, cīņas būs. Atradīsim jaunas norises vietas, visu izdomāsim. Vienīgais, kas mūs spēs apturēt – ja būs paziņojums, ka nedrīkstam pamest savas mājas," teica Vaits.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...


, 2020-03-16 14:06, pirms 4 gadiem
Malači, nekrīt panikā kā pārējās organizācijas.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).