Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Kikbokseris Kristaps Zīle aizvadīs cīņu “Arēnā Rīga”

Kikbokseris Kristaps Zīle aizvadīs cīņu “Arēnā Rīga”
Kristaps Zīle
Foto: Janno Pugo

Šo sestdien, 19. martā “Arēnā Rīga” ar savu dalību cīņu šovā “Klondaika Fight Arena” priecēs viens no mūsu valsts pazīstamākajiem smagā svara kikbokseriem liepājnieks Kristaps Zīle (21-11, 4 KO), kurš aizvadīs cīņu ar Baltkrievijas čempionu kikboksā Andreju Krupņakovu (5-3, 2 KO).

Divdesmit deviņus gadus vecais liepājnieks Kristaps Zīle ir viens no mūsu valsts titulētākajiem kikbokseriem. Viņa skaļākie sasniegumi, protams, ir uzvara K-1 pasaules čempionātā amatieriem un IFMA pasaules čempionāta Mui – Tai sudrabs.

Zīle, kurš pēdējos gadus dzīvo un trenējas ārzemēs, vēl joprojām ir vienīgais Latvijas sportists, kurš aizvadījis cīņu zem šī brīža lielākās profesionālā kikboksa organizācijas GLORY karoga. Viņš nav zaudējis kopš 2010. gada oktobra un uz doto brīdi uzkrājis desmit cīņu uzvaru sēriju.

Pēdējo cīņu ringā Kristaps aizvadīja šā gada janvāra beigās, piedaloties atklātajā Liepājas čempionātā kikboksā, kurā divu raundu cīņā pēc punktiem uzvarēja pazīstamo Latvijas MMA cīkstoni, kurš šobrīd pievērsies kikboksam – Andreju Zozuļu.

Liepājnieks aktīvi gatavojoties gaidāmajai cīņai ar Baltkrievijas čempionu Andreju Kurpņakovu, bija biežs viesis klubā “Muay Thai Academy”, kur aizvadīja sparingus ar vairākiem Latvijas elites kikbokseriem Zauru Džavadovu, Reini Porozovu, Vitāliju Buhrjakovu, Ričardu Bolotņiku, Raimondu Aukštikalni u.c.

Krupņakovs, kā jau minējām, ir Baltkrievijas čempions kikboksā (amatieriem). Viņš aizvadījis astoņas cīņas arī profesionālajā kikboksā, no kurām piecās izcīnījis uzvaras.

Pirms diviem gadiem baltkrievs debitēja arī profesionālajā MMA, taču šī debija nebija veiksmīga un viņš atzina poļa Premišlava Šizka pārākumu. Jāpiezīmē, ka arī Zīle aizvadījis vienu MMA cīņu, kurā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica kuldīdznieku Kalvi Gebaueru.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.