Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas vadošajiem karatē cīkstoņiem vēl viens neveiksmīgs Premjerlīgas etaps

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas vadošajiem karatē cīkstoņiem vēl viens neveiksmīgs Premjerlīgas etaps
Ruslans Sadikovs (no kreisās) un Dens Sadikovs

Latvijas labākie karatē cīkstoņi Kalvis Kalniņš, Ruslans Sadikovs un Kristīne Vīča piektdien Dubaijā neveiksmīgi aizvadīja 2019. gada otro Premjerlīgas posmu, atkal kopā gūstot tikai vienu uzvaru.

Pie šī panākuma tika Sadikovs, svara kategorijā līdz 75 kilogramiem vispirms uzveicot sportistu no Saūda Arābijas, bet pēc tam ar 0:3 piekāpjoties vēlākajam pusfinālistam Skotam Tomasam no ASV, kurš pērn kļuva par kontinenta čempionu.

Tikmēr Latvijas titulētākais karatē sportists Kalniņš svara kategorijā līdz 60 kilogramiem savā pirmajā cīņā ar 2:6 piekāpās ēģiptietim Malekam Salamam, kurš 2017. gadā ieguva bronzu pasaules U21 čempionātā, bet Vīča dāmu sacensībās svara kategorijā līdz 55 kilogramiem pirmajā duelī ar 0:4 kapitulēja taizemietei Tipavanai Hamsi, kura pērn izcīnīja bronzu Āzijas čempionātā. Zīmīgi, ka tieši pret šo pretinieci Vīčai bija pirmā cīņa arī iepriekšējā Premjerlīgas etapā.

Iepriekšējā posmā, kas janvāra beigās notika Parīzē, šie trīs Latvijas sportisti arī guva tikai vienu uzvaru, toreiz to atnesot Kalniņam.

Dubaijā startēs arī Andrejs Ozerovs, kurš svara kategorijā virs 84 kilogramiem, cīnīsies sestdien.

Nākamgad Tokijā karatē debitēs olimpiskajās spēlēs, katrā svara kategorijā piedaloties pa desmit cīkstoņiem. Kalniņš pašlaik ieņem 19. vietu apvienotajā 60 un 67 kilogramu olimpiskajā rangā, no kura sacensībām automātiski kvalificēsies četri sportisti