Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Džudistam Kasparam Biezajam sudrabs Viļņā

Džudistam Kasparam Biezajam sudrabs Viļņā
Kaspars Biezais (pirmais no kreisās) kopā ar Andri Pimenovu
Foto no A.Pimenova arhīva

12. februārī Viļņā notika ikgadējās starptautiskās džudo sacensības neredzīgajiem un vājredzīgajiem. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja tikai viens sportists – Kaspars Biezais, izcīnot sudraba godalgu.

Vairāk kā divdesmit sportistu no sešām valstīm cīnījās individuālajā un komandu ieskaitē. Vislielākais dalībnieku skaitu bija no Turcijas. Tas ir saprotami, jo Turcijā šī gada aprīlī notiks pasaules spēles starp neredzīgajiem un vājredzīgajiem. Šajās spēlēs iegūtie punkti stiprākajiem un veiksmīgākajiem sportistiem var pavērt ceļu uz Londonas paraolimpiskajām spēlēm.

Viļņas džudo sacensībās Latviju pārstāvēja tikai viens sportists - paralimpietis, LSPA džudo skolas audzēknis, Kaspars Biezais. Izcīnot divas pārliecinošas uzvaras, Kaspars ieguva otro vietu. Ceļu uz zelta medaļu viņam aizšķērsoja spēcīgais džudists no Ungārijas Vincze Gabors.

Kasparam turnīrā lieti noderēja pieredze, ko viņš ieguva treniņos ar valsts izlases sportistiem, kā arī rūdījums starptautiskajā treniņnometnē Ventspilī. Par šo iespēju lielu paldies jāsaka Latvijas Džudo federācijas prezidentam Gunāram Ķirsonam, Aleksandram Jackēvičam un valsts džudo izlases galvenajam trenerim Oļegam Baskinam. Jāatzīmē arī paralimpiskās vienības ārsta Pāvela Mustafina augstā profesionalitāte, ārstējot Kaspara traumu.

Komandu ieskaitē pārliecinošu uzvaru ieguva Turcijas paralimpiskā džudo izlase. Otro un trešo vietas izcīnīja attiecīgi Lietuvas un Itālijas komandas.

FOTOGALERIJA

Informāciju apkopoja:
Andris Pimenovs


, 2011-02-15 15:06, pirms 13 gadiem
Malacis!!
, 2011-02-15 15:56, pirms 13 gadiem
Malacis. Liels lepnums un respekts, kā arī cieņa pret šādiem cilvēkiem!
, 2011-02-15 23:03, pirms 13 gadiem
Kasi, tiešām nevarēji tam ungāram iedot iekšās?
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.