Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dos Santos pēc punktiem uzveic Miočiču, Overīms nokautē Štruvi

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Dos Santos pēc punktiem uzveic Miočiču, Overīms nokautē Štruvi
Juniors Dos Santos
Foto: mmajunkie.com

Vakarnakt cīņu šova „UFC on FOX 13” ietvaros ļoti aizraujošā piecu raundu cīņā uzvaru pēc punktiem pār Stīpi Miočiču (12-2-0) izcīnīja bijušais UFC smagā svara čempions brazīlietis Juniors Dos Santos (17-3-0), bet bijušais Strikeforce čempions no Nīderlandes Alisters Overīms (38-14-0) pirmajā raundā nokautēja savu tautieti Stefanu Štruvi (25-7-0).

Cīņa starp diviem TOP 10 smagsvariem brazīlieti Junioru Dos Santosu un horvātu izcelsmes amerikāni Stīpi Miočiču bija cīņu šova „UFC on FOX 13” vakara galvenais mačs.

Gandrīz visu piecu raundu garo cīņu sportisti strādāja pēc kikboksa tradīcijām un pārsvarā darbojās stājā, izmantojot ar sitienu tehniku, otrajā plānā atstājot cīņu parterā.

Lai arī pirmajā raundā cīņu būrī valdīja līdzīga cīņa, tīri vizuāli sliktāk pēc šī raunda izskatījās bijušais UFC čempions Dos Santos, kuram uz sejas bija parādījušies vairāki pušumi.

Otrais raunds aizritēja Miočiča zīmē, kurš brazīlieša seju izdaiļoja vēl pamatīgāk, pievienojot vēl dažus pušumus, zilumus un nobrāzumus. Savukārt trešajā piecu minūšu raundā savas pozīcijas atkaroja Juniors, kuram vienā no momentiem pat izdevās pretinieku nosūtīt nokdaunā, taču tas bija par maz, lai uzvaru izcīnītu ar nokautu.

Pēdējos divus noslēdzošos raundus atkal bija grūti noteikt stiprāko, jo abiem bija vairāki veiksmīgi momenti, taču pēc cīņas kopējā zīmējuma nedaudz veiksmīgāks un trāpīgāks bija Juniors Dos Santos, kuram arī sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem (49-46, 49-46, 48-47) arī atdeva uzvaru.

Šī cīņa tika atzīta arī par pasākuma labāko divkauju par ko Dos Santos un Miočičs klāt pie honorāra saņēma prēmijas 50, 000 ASV dolāru apmērā.

Alisters Overīms pamazām atgūst labo slavu un kāpj reitingos

Šī cīņu šova ietvaros notika vēl viena svarīga smagsvaru cīņa, kurā dūres savā starpā krustoja divi nīderlandieši bijušais organizāciju DREAM un Strikeforce čempions Alisters Overīms ar organizācijas UFC garāko cīkstoni Stefanu Štruvi.

Kādreizējais čempions Overīms pēc bezspēcīgajiem zaudējumiem cīņās ar Benu Rotvelu (34-9-0), Antonio Silvu (18-6-1) un Trevisu Braunu (17-2-1) saņēmis daudz kritikas un tāpēc cīņa ar Štruvi viņam bija pēdējais salmiņš, lai noturētos pasaules spēcīgākajā MMA līga.

Šoreiz Alisters nepievīla nedz savus fanus, nedz arī UFC bosus, kuri 2011. gadā parakstot līgumu ar nīderlandieti lika lielas cerības uz viņu. Cīņa pēc veiksmīga Alistera Overīma uzbrukuma tika apstādināta pirmā raunda izskaņā, pēc, kuras no cīņu būra kā uzvarētājs izsoļoja Overīms.

„UFC on FOX 13” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Junior Dos SantosStipe Miocicdecision (unanimous)35:00
2.Rafael dos AnjosNate Diazdecision (unanimous)35:00
3.Alistair OvereemStefan StruveTKO (punches)14:13
4.Matt MitrioneGabriel GonzagaTKO (punches)11:59
5.Joanna JedrzejczykClaudia Gadelhadecision (split)35:00
6.John MoragaWillie Gatessubmission (rear-naked choke)34:06
7.Ben SaundersJoe Riggssubmission (injury)10:57
8.Drew DoberJamie Varnersubmission (rear-naked choke)11:52
9.Bryan BarberenaJoe EllenbergerTKO (strikes)33:24
10.David MichaudGarett Whiteleydecision (unanimous)35:00
11.Henry CejudoDustin Kimuradecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...