Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Samušonokam piektā vieta pasaules junioru čempionātā

Samušonokam piektā vieta pasaules junioru čempionātā
Ivars Samušonoks. Foto: United World Wrestling

Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks trešdien Tallinā pasaules junioru čempionāta cīņā par trešo vietu ar rezultātu 0:9 piekāpās amerikānim Trentam Nīmondam Hidlejam, kas nozīmē, ka viņš sacensības noslēdza dalītā piektajā vietā.

Brīvās cīņas sacensību bronzas finālā svara kategorijā līdz 86 kilogramiem jau pirmajā minūtē amerikānis veica pirmo metienu un tika pie diviem punktiem, tiem arī paliekot vienīgajiem pirmajā puslaikā. Pašā otrā raunda sākumā Hidlejs noķēra Latvijas sportista kāju un pēc tam veiksmīgi tika pie vēl diviem punktiem. Turpinājumā visi mēģinājumi revanšēties Samušonokam bija neveiksmīgi, kamēr amerikānis tika pie vēl vairākiem punktiem, Latvijas sportistam sacensības noslēdza ar dalītu piekto vietu.

Cīkstoņa onkulis ir Igors Samušonoks, kurš 1999. gadā izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā, bet 2000. gadā startēja Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

Samušonoks sacensības iesāka otrdien, kad vispirms kvalifikācijas kārtā līdzīgā cīņā uzvarēja turku Čagri Džanu Bayramu, kurš savulaik ticis pie medaļas Eiropas kadetu čempionātā, bet astotdaļfinālā pārliecinoši zaudēja krievam Aļikam Šebzuhovam, duelim otrajā daļā tiekot apturētam, kad pretinieka pārsvars bija sasniedzis desmit punktus. Tomēr vēlāk Šebzugovs aizkļuva līdz finālam, kas nozīmēja, ka Samušonoks kvalificējies gandarījuma turnīram.

Tā pirmajā kārtā Samušonoks trešdienas rītā pārliecinoši ar 14:4 pārspēja Bilgunu Bajarsaihanu no Mongolijas, bet izšķirošajā cīņā par tikšanu bronzas finālā Latvijas sportists pieveica arī Zviedrijas pārstāvi Mohamedu Sardaru Timori.

Tāpat trešdien uz paklāja dāmu turnīrā kāpa Raivita Timofejeva, bet viņa svara kategorijā līdz 76 kilogramiem astotdaļfinālā ar 0:10 piekāpās ungārietei Bernadetai Naģai. Vēlāk ungāriete sasniedza pusfinālu un tajā arī ilgu laiku atradās vadībā, tomēr cieta neveiksmi, kas nozīmē, ka Latvijas cīkstonei sacensības ir noslēgušās.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).