Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Džonam Fitčam kārtējo reizi nomainījies pretinieks

Džonam Fitčam kārtējo reizi nomainījies pretinieks
Deniss Halmans
Foto: cagepages.com

Jau ceturto reizi nomainījies bijušā UFC pussmagā svara cīkstoņa Džona Fitča (25-6-1) 5. jūlijā cīņu šovā „WSOF 11 - Gaethje vs. Newell” plānotais pretinieks. Amerikānis dūres krustos ar citu bijušo UFC cīkstoni Denisu Halmanu (53-14-2).

Sākotnēji trīsdesmit sešus gadus vecajam Džonam Fitčam šajā cīņu šovā vajadzēja aizvadīt titula cīņu ar patreizējo WSOF pussmagā svara čempionu Rosimaru Palharesu (16-6-0), taču brazīlietis personīgu iemeslu dēļ atteicās no cīņas. Palharesa vietā nāca WSOF jaunieguvums – bijušais Strikeforce vidējā svara čempions Džeiks Šīlds (29-7-1), taču amerikānis treniņos guva savainojumu….

WSOF Fitčam bija spiesti piespēlēt Džošu Burkmanu (27-10-0) ar ko Džons cīnījies jau divas reizes, taču šai trešajai cīņai nebija lemts notikt, jo Džošs treniņos traumēja elkoni un uz gandrīz pus gadu būs izsviests no cīņu aprites.

WSOF vadībai priekš Džona Fitča atkal vajadzēja meklēt jaunu pretinieku un tāpēc viņi parakstīja līgumu ar MMA veterānu, bijušo pretendentu uz UFC vieglā svara čempiona jostu Denisu Halmanu, kurš profesionālajā MMA ir kopš 1996. gada.

Neskatoties uz to, ka 2001. gadā Halmans cīnījās par UFC čempiona jostu, lielāko karjeras daļu viņš klejoja pa ASV cīnoties zem vidēja līmeņa MMA organizāciju karogiem. 2007. gadā viņš pievienojās Strikeforce, bet pēc trīs gadiem sportists atgriezās UFC un ar organizāciju parakstīja ilgtermiņa līgumu. Neskatoties uz to, ka Deniss UFC demonstrēja stabilu sniegumu, 2012. gadā UFC ar cīkstoni līgumu lauza, jo Halmans divas cīņas pēc kārtas pārsniedza pieļaujamo svaru.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).