Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas komandai zelta medaļa šī gada Eiropas taekvondo ITF čempionātā

Andrejs Siliņš

No 23. līdz 29. aprīlim Igaunijas pilsētā Tallinā norisinājās taekvondo ITF augstākā līmeņa sacensības – Eiropas čempionāts, kurā piedalījās vairāk kā 800 sportisti pārstāvot 33 valstis.

Mūsu izlases komandas sportists Romualds Krupenkovs spēja izcīnīt zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 73kg. Tallinā Romualds uzlaboja savu iepriekšējo sniegumu, kad Grieķijā, arī Eiropas čempionātā, sīvā fināla cīņā un ar minimālu pārsvaru piekāpās pretiniekam no Skotijas un toreiz izcīnīja sudraba godalgu. Šajā gadā Tallinā spējis uzvarēt savus pretiniekus no Maķedonijas, Spānijas, Somijas un Rumānijas, pārliecinoši triumfēja savā svara kategorijā un ļāva iespēju visiem klātesošajiem hallē Saku Suurhall izdzirdēt Latvijas Republikas valsts himnu.

Latvijas komandu pavisam pārstāvēja 5 sportisti un 2 no tiem spēja iekļūt piecu labāko sportistu vidū savās kategorijās. Sparinga disciplīnā junioru vecuma grupā, svara kategorijā līdz 65kg Arsenijs Elksnins bija ļoti tuvu bronzas godalgai, taču ar divām uzvarām, šajā augstas konkurences kategorijā, mūsu sportistam nācās samierināties ar ceturto vietu.

Starp melnajām jostām junioru vecuma grupā debitēja viens no mūsu sportistiem Sergejs Guščins. Svara ketegorijā līdz 60kg Sergejam bija jāaizvada pavisam 3 cīņas, kas bija krietns pārbaudījums mūsu sportistam. Sergejs aktīvi centās izmantot savas prasmes un iemaņas demonstrējot cīņas tehniku, taču diemžēl savā kategorijā no apakšgrupas viņam izkļūt neizdevās.

Ļoti labi un cienīgi startēja mūsu juniors Romāns Izotovs, kurš formālo vingrinājumu disciplīnā “Tul” (1 Dan), starp 33 sportistiem spēja nokļūt līdz ¼ finālam, kur zaudēja vien sportistam no Grieķijas, kurš savukārt, kļuva par čempionu šajā kategorijā.

Mūsu sportiste Polina Medvedeva svara kategorijā līdz 50kg izcīnīja uzvaru pār sportisti no Krievijas, kas bija ļoti iepriecinoši, ņemot vērā šīs valsts izlases spēcīgo sastāvu Eiropas čempionātā. Lai uzvarētu savā apakšgrupā Polinai bija nepieciešams uzvarēt sportisti no Grieķijas, taču ar nenozīmīgu pārsvaru grieķiete izcīnījā šajā cīņā uzvaru. Savā kategorijā Polina, apkopojot rezultātus, ierindojās 6.vietā.

Izvērtējot padarīto darbu un sasniegtos rezultātus, mūsu izlases komandas sniegums šajā Eiropas čempionātā ir atbilstošs un ir apmierinošs, kā arī mums ir ļoti vērtīga izcīnītā zelta medaļa. Atsaucoties uz Eiropas Starptautiskās Tekvon-do ITF federācijas oficiālajiem protokoliem, varam paziņot to, ka šī Eiropas čempionāta kopvērtējumā, starp 33 dalībvalstīm Latvijas izlases komanda ir iekļuvusi 16.vietā. Kārtējo reizi Latvijas Tekvon-do federācijas sportisti un treneri var pārliecināties par to, ka mūsu sportisti ir konkurētspējīgi augstākā līmeņa sacīkstēs un sasniegt rezultātus.