Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Matjušenko piekritis cīņai ar Gustavsonu

Matjušenko piekritis cīņai ar Gustavsonu
Vladimirs Matjušenko
Foto: daylife.com

Bijušais IFL (International Fight League) pussmagā svara čempions, baltkrievs Vladimirs Matjušenko (26-5-0) ir devis piekrišanu 6. augustā cīņu šovā „UFC 133” tikties ar zviedru MMA cīkstoni Aleksandru Gustavsonu (11-1-0), ziņo sherdog.com

Divdesmit četrus gadus vecais Aleksandrs Gustavsons un četrdesmit gadus vecais Vladimirs Matjušenko ir panākuši mutisku vienošanos par cīņu, kura paredzēta 6. augustā. Kā ziņo portāls sherdog.com, tad tuvākajā laikā cīņa tiks arī oficiāli apstiprināta.

Gustavsons karjeras laikā izcīnījis vienpadsmit uzvaru, no kurām desmit cīņās viņš uzvarējis priekšlaicīgi. Arī UFC zviedram ir diezgan laba bilance: no aizvadītajām četrām cīņām, izcīnītas trīs pārliecinošas uzvaras. Pēdējā cīņā, kura notika 27. februārī Gustavsons ar žņaugšanas paņēmienu uzveica jaunzēlandiešu cīkstoni Džemsu Te – Huna.

Savukārt bijušais pretendents uz UFC pussmagā svara titulu Matjušenko savu pēdējo MMA maču aizvadīja 30. aprīlī, kur sportistam nieka divdesmit sekunžu laikā izdevās nokautēt Džeisonu Brilzu.

Kopumā baltkrievs UFC aizvadījis desmit cīņas, no kurām septiņās izcīnītas uzvaras. Jāpiemin, ka Matjušenko UFC debitēja 2001. gadā ar uzvaru pār japāni Juki Kondo, aizvadīja piecas cīņas un 2003. gadā pēc zaudējuma savam tautietim Andrejam Arlovskim tika atlaists.

UFC Vladimirs atgriezās 2009. gadā ar uzvaru pēc punktiem pār horvātu Igoru Pokrajacu. Pēc atgriešanās spēcīgāko sabiedrībā viņš aizvadījis piecas cīņas un vienīgo zaudējumu piedzīvojis pret patreizējo čempionu Džonu Džonsu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).