Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Mājas Eiropas čempionāts Latvijas cīkstoņiem noslēdzas ar bilanci 8-21

Mājas Eiropas čempionāts Latvijas cīkstoņiem noslēdzas ar bilanci 8-21
Eiropas čempionāta plakāts
Foto: Latvijas Cīņas federācija

"Arēnā Rīga" svētdien noslēdzās Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. No mūsu 20 cīkstoņiem 17 palika bez uzvarām. Latvijas cīņas flagmane Anastasija Grigorjeva kļuva par četrkārtējo Eiropas čempioni, savukārt viņas novadnieks Ņikita Masjuks pārsteidza ar piekto vietu starp grieķiem-romiešiem.

Pēdējā dienā četri Latvijas grieķi-romieši piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā cīņā. 71 kg turnīrā mūsu Kristaps Kalnakārklis ar 0:8 piekāpās azerbaidžānim Hasanam Alijevam, 75 kilogramos Jevgeņijs Koļcovs ar 0:8 atzina azerbaidžāņa Elvina Mursalijeva pārākumu, 80 kilogramos Aleksandrs Višņakovs ar 0:11 kapitulēja horvātam Bozo Starcevičam, bet 85 kilogramu ieskaitē Iļja Rešetņikovs ar 0:8 zaudēja lietuvietim Laimutim Adomaitim.

Atgādinām, ka 8. martā Latvijas lielākā cerība Anastasija Grigorjeva ceturto reizi kļuva par Eiropas čempioni. Brīvās cīņas 63 kilogramos daugavpiliete sāka ar trijām pārliecinošām uzvarām, savukārt fināla tiesāšanas nianšu trillerī čempiones tituls tika piešķirts mūsu sportistei. 12. martā grieķu-romiešu cīņas 66 kilogramos daugavpilietis Ņikita Masjuks sāka ar trijām uzvarām un sensacionāli iekļuva pusfinālā, kur zaudēja nākamajam čempionam, bronzas finālā nācās piekāpties gruzīņu talantam, līdz ar to mūsējais finišēja necerēti augstajā 5. pozīcijā. 18 citu mūsējo summārā bilance sanāca visai bēdīga: 1-19.

Latvijas izlasē kuriozi neatradās vieta mūsu cīņas pēdējo gadu lielākajam jaunajam talantam Albertam Jurčenko. 74 kilogramu kategorijā Latvijas pārstāvim izloze bija ļoti laba, lai uzvarētu pirmajās trijās cīņās un iekļūtu pusfinālā, ja vien šeit startētu Jurčenko...

Kā jau ziņots, arī pērnā gada Eiropas spēlēs Latvijas cīņa bija plaši pārstāvēta. Anastasija Grigorjeva toreiz izcīnīja bronzas medaļu, bet astoņu citu mūsējo kopējā bilance bija 2-8.

Latvijas brīvās cīņas sportistu noslēguma bilance Eiropas čempionātā

cīkstones un cīkstoņiuzvaras-zaudējumi
Anastasija Grigorjeva4-0
11 citi mūsējie1-12

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēja 20 cīkstoņi. Rīgā startēja 650 sportisti no 38 valstīm. Sacensību pēdējās divās dienās cīnījās grieķi-romieši, un sākotnēji tika lēsts, ka Latvijas sportistiem tur nav tādu cerību kā brīvajā cīņā.

Latvijas grieķu-romiešu cīkstoņu noslēguma bilance Eiropas čempionātā

cīkstoņiuzvaras-zaudējumi
Ņikita Masjuks3-2
7 citi mūsējie0-7

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org


, 2016-03-14 14:35, pirms 8 gadiem
Ar Jurčenko nēkadu kuriozu nebija,viņsh nestartēja Latvijas čempionatā un automatiski nekvalificējas startam Eiropā!
, 2016-03-14 14:47, pirms 8 gadiem
LČ nestartēja arī Grigorjeva, Skujiņa, Lagodskis, Zvirbulis... Jurčenko nestartēja LČ, jo bija svaigi apprecējies un baudīja medusmēnesi...
, 2016-03-15 16:46, pirms 8 gadiem
lai vai kā......manās acīs viņš tiesības startēt zaudēja,kad sacensību pirmajā dienā viņš pa arēnu bravurīgi staigāja....Krievijas izlases formas tērpā....ja šmurgulim 18.gados nav nekādas cieņas pret valsti kuru viņš grib pārstavēt,tad iztiksim arī bez viņa...!
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).