Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Vaits piedāvā Meivezeram un Makgregoram katram pa 25 miljoniem

Vaits piedāvā Meivezeram un Makgregoram katram pa 25 miljoniem
Dena Vaits
Foto: sherdog.com

MMA organizācijas UFC prezidents Dena Vaits šodien nāca klajā ar oficiālu ziņojumu, kurā viņš par iespējamo boksa maču starp amerikāņu boksa zvaigzni Floidu Meivezeru (Bokss: 49-0, 26 KO) un UFC vieglā svara čempionu īru Konoru Makgregoru (MMA: 21-3) katram piedāvā pa 25 miljoniem ASV dolāru.

“Teikšu tā Floid, man tev ir reāls piedāvājums, un es esmu tieši tas, kurš īstenībā var kaut ko piedāvāt,” žurnālista Kolina Kovherda raidījumā "The Herd" izteicās Vaits, kurš tādā veidā atbildēja Meivezeram, kurš vakar raidījumā “First Take” izteica publisku piedāvājumu Makgregoram aizvadīt boksa maču ar viņu, piedāvājot 15 miljonus dolāru, bet sev paprasīja garantētos 100 miljonus ASV dolāru.

“Mēs tev samaksāsim 25 miljonus, arī Konoram samaksāsim tikpat, un tad mēs sēdīsimies un runāsim par konkrētiem skaitļiem no pārdotajām TV translācijām. Lūk, kur ir īsts piedāvājums,” turpināja Dena Vaits.

Ja sanāktu sarīkot šādu supermaču starp Konoru un Floidu, Vaits domā, ka tādā gadījumā šo cīņu vajadzētu apaudzēt ar vēl daudzām liela mēroga cīņām, kas būtu kā iesildošie mači pirms jau pieminētās boksa divkaujas.

“Ja mums izdotos noorganizēt Makgregora un Meivezera cīņu, šī pasākuma ietvaros, pirms galvenā mača, būtu vēl viena titula cīņa, un pārējie cīņu pāri būtu tikpat iespaidīgi kā mūsu pasākumā Ņujorkā.”

Lai arī Konors Makgregors pirms mēneša izņēma boksa licenci startēšanai Kalifornijā (ASV), viņa cīņa ar bijušo WBA (super), WBO, WBC, IBF un IBO pasaules čempionu Floidu Meivezeru boksa ringā liekas maz ticama, taču tagad, kad abas puses, kaut vai caur medijiem, sākušas runas par kaut kādām naudas summām – doma par šo sapņu cīņu kļūst reālāka. Floids jau iepriekš izteicās, ka divkauju ar īru MMA cīkstoni viņš redz tikai kā biznesa projektu, kas liek domāt, kamēr viņam nesamaksās prasītos 100 miljonus, šī lieta tālāk par runāšanu neaizies. Taču, kas zina....

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).