Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Homjakovs atgriešanos Latvijā nosvin ar uzvaru pār krievu Novakovski

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Homjakovs atgriešanos Latvijā nosvin ar uzvaru pār krievu Novakovski
Dmitrijs Homjakovs
Foto: Baltic Strenght

Vakarnakt Tukumā risinājās cīņu šovs “FREON: Klondaika Milžu cīņas 6”, kura centrālajā mačā Latvijā dzimušais Zviedrijas pilsonis Dmitrijs Homjakovs (3-0) pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica bijušo Krievijas prestižākās organizācijas “M-1” cīkstoni Aleksandru Novakovski (1-2).

Divdesmit astoņus gadus vecais Homjakovs dzimis Latvijā, Tukumā, taču esot desmit gadu vecumā viņa ģimene emigrēja uz Zviedriju. Pēc gandrīz divdesmit gadu pauzes Dmitrijs atgriezās savā dzimtajā pilsētā Tukumā, lai kāptu ringā un aizvadītu cīņu ar Novakovski.

Cīņa iesākās diezgan neprognozējami, jo gan viens, gan otrs sportists izskatījās ļoti motivēti. Taču pirmā raunda vidus daļā pēc veiksmīga uzbrukuma, kad krievu sportistam tika pārsista uzacs, manāmu kontroli pārņēma Dmitrijs Homjakovs. Viņš darīja visu, lai cīņu beigtu pirmajā raundā, taču Novakovskis spēja izvilkt līdz raunda beigām.

Lai arī bija aizritējis viens pilns raunds, starplaikā starp pirmo un otro cīņu Aleksandra Novakovska komanda izlēma neļaut savam sportistam turpināt maču, līdz ar to automātiski Homjakova kontā tika ierakstīta uzvara pirmajā raundā ar tehnsiko nokautu.

“Esmu saviļņots, ka pēc vairāku gadu pauzes, kura bija saistīta ar savainojumiem esmu atgriezies sportā ar uzvaru,” emociju pilns pēc panākuma bija Tukumā dzimušais cīkstonis. “Nekad nebiju domājis, ka pēc tik ilgas prombūtnes mani Tukumā uzņems kā savējo. Paldies jums visiem par atbalstu!”

Homjakovs arī apsolīja vietējai publikai, ka noteikti, ka Latvijā un tieši Tukumā būs biežāks viesis ne tikai sportista statusā, bet arī kā ciemiņš.

Manzolo izcīna kārtējo čempiona titulu

Tukumā notika arī viena titula cīņa, kurā aci pret aci tikās slavenais igauņu sportists Endijs Manzolo (17-6), kuram ir līgums ar Eiropas lielāko MMA organizāciju “Cage Warriors” un bijušais Latvijas pusvidējā svara čempions Aleksejs Povulans (5-7).

Sākotnēji bija paredzēts, ka Manzolo cīnīsies ar Eiropas čempionu graplingā lietuvieti Martinu Girski, bet tas dažas dienas pirms turnīra guva savainojumu, līdz ar to viņa vietu ieņēma Povulans, kurš dēļ smagiem savainojumiem (Vienlaicīgi bija lauzis abas kājas) trīs gadus nebija cīnījies.

Kā varēja paredzēt, Povulans uzreiz metās virsū igaunim, cerībā to nokautēt jau pirmajās sekundēs, taču, iespējams, Manzolo ar to bija rēķinājies un uzreiz latvieti satvēra un gāzās zemē, lai cīnītos parterā, kur satverot roku izdarīja rokas laušanas paņēmienu.

“Ja godīgi, pēc pirmā izlaistā sitiena nedaudz sabijos,” atklāja Manozlo. “Es biju gaidījis, ka viņš metīsies man virsū, tāpēc jau no paša sākuma bija mērķis viņu noķert uz sāpju paņēmienu un tas izdevās.”

“FREON: Klondaika Milžu cīņas 6” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMAAleksandrs KrasņjakovsSilvis JansonsDecision (Split)33:00
MMAVladislavs GusevsGabriel Cosmin (Rumānija)TKO10:51
MMABobur Ergashev (Uzbekistāna)Shahwali Syed Firouzadeh (Afganistāna)Submission11:40
MMAHaralds LiepiņšDmitrijs IvanovsTKO14:48
MMAArzu Dzafarov (Azerbaidžāna)Mārtiņš ŠmigeļskisTKO13:45
MMARoman Karasev (Krievija)Artūrs OzoliņšSubmission11:51
MMATomas Bajorinas (Lietuva)Artūrs LeisānsSubmission12:00
MMAAndy Manzolo (Igaunija)Aleksejs PovulansSubmission10:33
MMADmitrijs Homjakovs (Zviedrija)Alexander Novakovskiy (Krievija)TKO15:00
K1Dmitrijs TočjonijsMichael Olanrewaju (Anglija)DQ22:01
K1Amanda MillereJeļizaveta ČerkasovaDecision (Unanemous)32:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...