Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas MMA cīkstonis Mežijevs Vācijā uzveic ukraini Čapko

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas MMA cīkstonis Mežijevs Vācijā uzveic ukraini Čapko
Hasans Mežijevs (no kreisās) pēc uzvaras pār Ruslanu Čapko
Foto: Marius Mažulis

Vakarnakt Vācijā notiekošā cīņu šova “Rock The Cage 6” ietvaros Latvijas pussmagā svara MMA cīkstonis Hasans Mežijevs (5-0) savā statistikā ierakstīja piekto uzvaru pēc kārtas, trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarot ukraini Ruslanu Čapko (0-7).

Divdesmit četrus gadus vecais Mežijevs, kurš vairākus gadus trenējās kopā ar mūsu valsts vadošo smagā svara MMA cīkstoni Konstantīnu Gluhovu (31-16), profesionālajā MMA debitēja pirms gada ar uzvaru pār Lietuvas MMA sporta veterānu Roku Stambursku (9-6).

Vēlāk sekoja panākumi pār MMA cīņu sporta debitantiem, džudo melnās jostas īpašnieku Gļebu Mihailovu (0-1), Paulu Vilbergu (0-1) un Sergeju Moškanovu (0-1). Pateicoties šai panākumu sērijai rīdzinieks Eiropas pussmagā svara (-93 kg) reitingā ierindots augstajā 24. pozīcijā.

Arī uz Vāciju sporta kluba “Profesionālis” pārstāvis Hasans Mežijevs devās pēc uzvaras. Viņam pretī stājās ukraiņu sportists, kuram savulaik bijušas līgumattiecības ar Krievijas lielāko MMA organizāciju M-1, Ruslans Čapko. Lai arī Čapko statistikā nav neviena uzvara, viņš tiek uzskatīts par spēcīgu sportistu, kaut vai tāpēc, ka spējis līdzvērtīgi turēties pretī bijušajam “Bellator” smagā svara čempionam Aleksandram Volkovam (27-6), kuram šobrīd ir līgums ar UFC un Artūram Alibulatovam (17-2).

Divkaujā ar Mežijevu ukrainis apliecināja savu sīkstumu. Hasanam bija vairākas iespējas cīņu pabeigt priekšlaicīgi, taču Čapko bija pietiekami izturīgs, lai noturētos pretī spēcīgajam Latvijas sportistam. Tikai trešajā raundā pēc Ruslana Čapko kļūdas Mežijevam radās iespēja pielietot žņaugšanas paņēmienu un izcīnīt piekto uzvaru savā karjerā.