Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Fjodors zaudē un domā par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Fjodors zaudē un domā par karjeras beigšanu
Fjodors Jemeļjaņenko pēc cīņas
Foto: sherdog.com

Šorīt no rīta (pēc Latvijas laika) zaudējumu piedzīvoja viens no pasaules leģendārākajiem MMA smagā svara cīkstoņiem Fjodors Jemeļjaņenko (Krievija), kurš ar tehnisko nokautu atzina brazīlieša Antonio Silvas pārākumu, ziņo sherdog.com

Pirmajā raundā pirmā numura lomu uzņēmās Fjodors Jemeļjaņenko (31-3-0), kurš mērķtiecīgi uzbruka brazīlietim, taču Antonio Silvam (16-2-0) izdevās labi pretsitieni un raženais Silva pārņēma iniciatīvu. Sportisti pārgāja parterā, kur tāpat kā kājās dominēja Antonio Silva.

Otrajā raundā Silva turpināja dominēt. Viņš nogāza Fjodoru zemē un ieņemot augšējo pozu visu piecu minūšu garo raundu „demolēja” Jemeļjaņenko seju.

Pēc otrā raunda beigām krieva labā acs bija tik aizpampusi, ka sportists nevarēja redzēt, tāpēc dakteris neļāva Fjodoram turpināt cīņu, kas nozīmēja, ka ar tehnisko nokautu uzvarējis Antonio Silva.

Pateicoties šai uzvarai Silva iekļuva „Strikeforce heavyweight tournament” pusfinālā, kurā iekļuvis arī Krievijas sportists Sergejs Haritonovs, kurš citā ceturtdaļfināla cīņā ar nokautu uzveica baltkrievu Andreju Arlovski.

„Paldies visiem par mīlestību un atbalstu,” pateicīgs skatītājiem pēc cīņas bija Fjodors Jemeļjaņenko.

„Jau no cīņas paša sākuma kaut kas aizgāja ne tā un es nespēju savākties. Laikam man pienācis laiks beigt šo visu. Iespējams, ka šī bija pēdējā reize, kad redzējāt mani astoņstūrī.”

„Esmu nodzīvojis labu sportista dzīvi, bet tagad man laiks aiziet.”

Atgādinām, ka nākamās divas "STRIKEFORCE: 2011 World Grand Prix Heavyweight Tournament" ceturtdaļfināla cīņas notiks 9. aprīlī. Par iekļūšanu finālā cīnīsies Alisters Overīms (Nīderlande) pret Fabricio Verdumu (Brazīlija) un Džošs Bārnets (ASV) pret Bretu Rodžersu (ASV).

„Strikeforce - Fedor vs. Silva” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Jason McLeanKevin RoddyDecision (Split)35:00
2Josh LaBergeAnthony LeoneTKO (Doctor Stoppage)15:00
3Sam OropezaDon Carlo-ClaussSubmission (Punches)14:10
4Igor GracieJohn SalgadoSubmission (Arm-Triangle Choke)23:04
5John CholishMarc StevensSubmission (Kneebar)23:57
6Valentijn OvereemRay SefoSubmission (Neck Crank)11:37
7Chad GriggsGian VillanteTKO (Punches)12:49
8Shane del RosarioLavar JohnsonSubmission (Armbar)14:31
9Sergei KharitonovAndrei ArlovskiKO (Punches)12:49
10Antonio SilvaFedor EmelianenkoTKO (Doctor Stoppage)25:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

Slēpts komentārs: artuursm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-02-13 19:24, pirms 13 gadiem
Elvis left the building!
Respect! Good luck!
Slēpts komentārs: edzans

  -1 [+] [-]

, 2011-02-13 20:06, pirms 13 gadiem
12 stundas pēc cīņas sportacentrs nolēma ielikt rakstu... operatīvi....

  +3 [+] [-]

, 2011-02-13 20:12, pirms 13 gadiem
Silva bij vnk pārāk liels (un pietiekoši skillots priekš sava svara, nevis kārtējais lielais gaļas blāķis). Fedors mierīgi varētu startēt LHW, vinš sver mazāk nekā daudzi LHW starp cīņu laikā. Jāpamēģina tur, vēl par agru aiziet!

     [+] [-]

, 2011-02-13 20:15, pirms 13 gadiem
overīms pakāsīs Verdumam,ceru,kaitina tas Alistair

  +1 [+] [-]

, 2011-02-13 20:18, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: Silva bij vnk pārāk liels (un pietiekoši skillots priekš sava svara, nevis kārtējais lielais gaļas blāķis). Fedors mierīgi varētu startēt LHW, vinš sver mazāk nekā daudzi LHW starp cīņu laikā. Jāpamēģina tur, vēl par agru aiziet!
Gan jau arī,ka esi redzējis kādus kalnus viņš ir gāzis,auguma proporcijas viņam nebija problēmas..

  +4 [+] [-]

, 2011-02-13 20:26, pirms 13 gadiem
Fodors izskatījas apjucus. Tomēr viņa zvaigžņu laiks ir salīdzinoši vēlu no vecuma viedokļa, un šis bija gaidāms.
Tomēr man ir ļoti liela cieņa pret šo cilvēku un viņa mērķtiecīgumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-02-13 22:02, pirms 13 gadiem
edzans rakstīja: Atklāti sakot nē, nekad neuzskatīšu, tāpat kā daudzi citi, ka Fjodors ir vislabākais, viņš tomēr nav pierādīijs sevi visaugstākajā līmenī!!!
ahaha, Loti smiekligi! kas ir tie "daudzi citi"? Emelianenko had been widely considered the best heavyweight fighter in the world for the last seven years by major publications, including ESPN.com, Sherdog, Full Contact Fighter, MMA Weekly, and Nokaut. + visos tautas abalsojumus ASV vins vinnee ka vismilakais un cienitakajs mma champions.

Ja tu skatijies, tad redzeji ka pec cinas, Silva PALOCIJAS Fedora KAJAS! tu kaut to tadu esi redzejis? tas vienk nozime cik milzigi visi vinu cien ka all-time best. 10 gadi bez zaudejumiem, un pretendenti bija nevis kadi cali no ielas, bet former kickboxing, boksa, judo un dadzo citu veidu pasaules cempioni.
Fjodor vienkarsi the best.

p.s. loti atvainojos par savo latviesu valodu

  -2 [+] [-]

, 2011-02-13 22:41, pirms 13 gadiem
ManBearPig rakstīja: ahaha, Loti smiekligi! kas ir tie "daudzi citi"? Emelianenko had been widely considered the best heavyweight fighter in the world for the last seven years by major publications, including ESPN.com, Sherdog, Full Contact Fighter, MMA Weekly, and Nokaut. + visos tautas abalsojumus ASV vins vinnee ka vismilakais un cienitakajs mma champions.

Ja tu skatijies, tad redzeji ka pec cinas, Silva PALOCIJAS Fedora KAJAS! tu kaut to tadu esi redzejis? tas vienk nozime cik milzigi visi vinu cien ka all-time best. 10 gadi bez zaudejumiem, un pretendenti bija nevis kadi cali no ielas, bet former kickboxing, boksa, judo un dadzo citu veidu pasaules cempioni.
Fjodor vienkarsi the best.

p.s. loti atvainojos par savo latviesu valodu
Publications, ne fani Cik reizes šitā tēma nav cilāta, par viņu. Jā esmu redzējis, entākās reizes gan UFC, gan K-1 gan visādās Rakās un citās vietās, tapēc ka skatījies es esmu visu un visu jau sazin cik gadu no vietas ....... Jā respekts pret viņu ir visiem, bet kā jau teicu, viņš nav uzskrējis uz neviena "lielā" vārda. Cro Cops un Nugeira varētu teikt, arī tikai pēc punktiem viņš viņus uzvarēja. Vienkārši strikeforce un pride viņš bija jā kustamā persona, kurā arī izsitās, bet tajā pat laikā paskatoties pret ko viņš ir sities, vidusmēra un labi MMA sportisti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-13 23:25, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tev laikam neaiziet tas , ko tev cenšas pateikt..
viņš ir dzīva Leģenda!!! nav nozimes vai vinjsh zaudē 1reiz divreiz trisreiz vai vairāk , visi viņam izrāda cieņu un respektē.
Un vai tu esi redzējis kaut vienu cīņas sporta pārstāvi kurš ir paspējis cīnities ar pilnība visiem iespejamajiem labakajiem pretiniekiem... domajams ka nē. un atkārtošo vēlreiz - ne tika iar savu cīņas mākslu viņš ir tik slavens , bet arī ar savu Attieksmi un Uzvedību pret apkārtējo.
Tu cilvēk no sākuma izlasi trīs reizes, pārgremo izlasi vēlreiz un tad raksti, nevis uzreiz brauc augumā Kurš te kaut ko par zaudējumiem vai tādā garā saka?? Runa iet tieši par tiem pretiniekiem, viņš cīnījās ar tiem, ar kuriem varēja un tie nebija "paši" labākie biznesā... Jā, kā pret personu, attieksmes ziņā pret savu darbu, nesakāpšanu galvā ar naudu un tādā garā, arī es esmu par viņu, bet ne skatoties uz viņa "tiešo" darbu

  +1 [+] [-]

, 2011-02-13 23:43, pirms 13 gadiem
Taja laika, kad Fjodors cinijas ar saviem pretiniekiem, tie ari bija tie pashi labakie pasaule.. Gribat teikt, ka Lesnars ar savam LOTI daudzajam cinam var pretendet uz top 10 ??? Kad tiem visiem bus ap 50 cinam un 10 gadus nezaudejot, tad gan varat runat, kursh ir legenda a kurs ne.. Nebutu tas stulbais Finkelshteins, tad Fedja butu sava spurta laikos visiem sadevis pa muti pat UFC zeliem..

  +4 [+] [-]

, 2011-02-14 09:57, pirms 13 gadiem
Fantastisks turnīrs un brīnišķas pirmās cīņas.Cēlos 5. naktī un nav iemesla būt neapmierinātam.Pasaulē maz cilvēku,kas izraisa tādu cieņu kā Fjodors un cēlos lai justu līdzi viņam šai smagajā cīņā(par ko nešaubījos jau pirms tās sākuma).Varens cilvēks un viens no izcilākajiem sportiskajiem raksturiem.Par leģendu,visticamāk,viņš jau sen sevi padarījis,bet sportists vēl lielāks kļūst pēc šāda episka zaudējuma.Iespējams,ka tiešām jāliek punkts un šis ir skaists brīdis.Savu neuzvaramā oreolu viņš zaudēja pēc cīņas ar Verdumu(kas tomēr bija negadījums un Fjodora muļķība,lielākā daļa viņu izredzes vērtē 8-2 desmit cīņās)un to atgūt viņš vairs nevarēs.Fjodors var tikai pierādīt,ka spēj sevi(galvenokārt tikai sevi)pārvarēt.Skatot cīņu Ar BIGFOOT viss trīcēju un cēlu mājniekus augšā ar saviem vaidiem.Ko es ,ja krievu portālos, no saņemtā pārdzīvojuma, mužiki teicās pusnakti raudājuši.Lūk cik vareni var zaudēt un cik vareni nepadoties!Pret A.Silvu Fjodora izredzes jebkurā gadījumā nav lielas,kaut gan no otras puses-FE vienmēr ir izredzes katru cīņas sekundi un tāpēc sestdienas naktī pat pilnīgi bezcerīgās situācijās man nezuda cerības uz brīnumu,nē uz Fedjas raksturu.Šādi turēties,manuprāt MMA vēsturē varēja tikai Nogueira.Un pat šādā stāvoklī(ļoti iespējams,ka FE ir lauzts sejas kauls)viņš spēja izdarīt kājas lauziena mēģinājumu.Var runāt,ka Fjodors fiziski vairs nav kā agrāk,ka neizgāja cauri neviens sitiens,ka taktiski visa cīņa sastāvēja no vienām vienīgām Jemeļjaņenko kļūdām-taču pamatproblēma bez paša Fjodora emocionālā noguruma ir tas,ka laiki ir mainījušies un MMA smagajā svarā visaugstākajā līmenī ar tādu svaru neiespējami konkurēt ar tādiem milzeņiem,pie tam meistarīgiem kā Velaskezs,Antonio Silva,Overīms,Barnets,Dos Santos.Ja cīņā,kurā sportistiem jāsamērojas spēkiem meistarībā un rakstura stingrībā,tad nav normāli ,ka viens ir smagāks par otru par 30 kg.Nav šaubu,ka Fjodors atsevišķā cīņā var uzvarēt jebkuru no šiem,bet pastāvīgi cīnoties šajā līmenī viņš riskē sabeigt savu veselību(paskatoties kā Haritonovs kārtējo reizi izslēdza Arlovski ir skaidrs,ka šeit nav tālu arī nāves līnija).Ja.par Jemeļjaņenko nākotni,tad ,protams,no viņa paša viss atkarīgs vai turpināt,bet es pieļauju,ka Strikeforce piedabūs viņu atstrādāt vienu līgumā iekļauto cīņu(mana prognoze,ka tā būs revanša mačš ar Verdumu).Pie tam ,jau tagad Strikeforce iekļāvusi Fjodora turnīra rezervistu sarakstā,kas nozīmē,ka pie kāda izstāšanās viņš varētu ieņemt tā vietu.Nevar nepieminēt arī Antonio Silvu-šo bērnišķīgo gigantu ar labo sirdi.Ja nu kuram es novēlētu uzvaru pār FE ,tad tas ir viņš.Ja kāds skatījās preses konferenci pirms turnīra,tad nevarēja nepamanīt Bigfūta un Verduma pozitīvoampelēšanos it kā viņiem nebūtu 30.Vispār turnīrs izceļās ne tikai ar dalībnieku augsto klasi ,bet arī ar to (dalībnieku')cilvēcisko šarmu.No šī fona izceļas tikai RODŽERS,kurš nav izlecējs bet neizceļas arī ar intelektu un Haritonovs,kurš pē c būtības ir truls ar iedomības pazīmēm.

     [+] [-]

, 2011-02-14 10:12, pirms 13 gadiem
turnīrs,neskatoties uz Fjodora izstāšanos ir iesācies daudzsološi un domāju izraisīs arvien lielāku interesi.Manas simpātijas turpmāk A.Silvas pusē,kuram visai lielas izredzes uzvarēt.Viņa puse protams daudz spēcīgāka par otro,taču neredzu lielas atšķirības cīnīties ar Overīmu vai Verdumu.Iespējams otrais ir labāks variants,jo Silva to varētu nospiest ar savu massu.Haritonova pusē lieku uz Bārnetu,pret kuru krievam ir minimālas izredzes.Nedaudz lielākas tās ir pret Rodžersu,bet nedomāju,ka tas "izdzīvos"Bārneta murkāšanos.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 11:05, pirms 13 gadiem
shii bilde nopirka manas simpatijas pret Barnetu
Strikeforce 'Fedor vs Silva' photos: Josh...

     [+] [-]

, 2011-02-14 11:26, pirms 13 gadiem
ozols_ rakstīja: shii bilde nopirka manas simpatijas pret Barnetu
http://www.mmamania.com/2011/2/13/1991538/strikeforce-fedor-vs-silva-photos-josh-barnett-embraces-fedor
Tiešām,kā daudzko izsakošs mākslasdarbs.Parāda cik lieli un harizmātiski cilvēki ir šajā turnīrā un ka viņi apzinās ko nozīmē iziet šajās gladiatoru cīņās.Otrajā turnīra pusē būšu tieši par viņu arī tāpēc,ka viņi ar Fjodoru šajā turnīrā pārstāv veco,jau dzīves nogurdināto paaudzi,kura tā kontrastē ar Silvas,Verduma un Overīma dzīvesprieka dzirksteļošanu.

     [+] [-]

, 2011-02-14 11:39, pirms 13 gadiem
Jep, es ar tevi! Arī turēšu īkšķus par Bārnetu, jo tas ir vecais kalums! Un vispār Bārnets ir interesants tipiņš, jo zaudejis ir TIKAI Krokopam (3 reizes), Nougeram un Pedro Rizzo! Viņš ir cīnītājs ar zemūdens akmeņiem!

girts skuja rakstīja: Tiešām,kā daudzko izsakošs mākslasdarbs.Parāda cik lieli un harizmātiski cilvēki ir šajā turnīrā un ka viņi apzinās ko nozīmē iziet šajās gladiatoru cīņās.Otrajā turnīra pusē būšu tieši par viņu arī tāpēc,ka viņi ar Fjodoru šajā turnīrā pārstāv veco,jau dzīves nogurdināto paaudzi,kura tā kontrastē ar Silvas,Verduma un Overīma dzīvesprieka dzirksteļošanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-17 19:40, pirms 13 gadiem
paaraak liela starpiiba 104 kg 129kg ..

     [+] [-]

, 2011-02-21 14:25, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tev laikam neaiziet tas , ko tev cenšas pateikt..
viņš ir dzīva Leģenda!!! nav nozimes vai vinjsh zaudē 1reiz divreiz trisreiz vai vairāk , visi viņam izrāda cieņu un respektē.
Un vai tu esi redzējis kaut vienu cīņas sporta pārstāvi kurš ir paspējis cīnities ar pilnība visiem iespejamajiem labakajiem pretiniekiem... domajams ka nē. un atkārtošo vēlreiz - ne tika iar savu cīņas mākslu viņš ir tik slavens , bet arī ar savu Attieksmi un Uzvedību pret apkārtējo.
Ali ciniijas ar visiem . Robinsons, Leonards. Herns , Durans .