Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Skrīvers Zviedrijā izcīna pārliecinošu uzvaru pār Fernando Floresu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Skrīvers Zviedrijā izcīna pārliecinošu uzvaru pār Fernando Floresu
Edgars Skrīvers (no kreisās) cīņā ar Fernando Floresu
Foto: mmaviking.com

Latvijas labākais vieglākā svara (- 62 kg) MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (14-3) Zviedrijā notiekošajā cīņu šovā “Battle of Botnia 2016” trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica vietējo sportistu Fernando Floresu (3-2), savā statistikā ierakstot četrpadsmito uzvaru.

Divdesmit piecus gadus vecais Skrīvers, kurš pārstāv slaveno Taizemes cīņas sporta klubu “Pukhet Top Team”, pēc oktobrī cīņā par pasaules čempiona titulu piedzīvotā zaudējuma vācieša Maksa Kogas (16-4) priekšā izteicās, ka šogad vēl vēlas uzspēt aizvadīt vienu, divas cīņas.

Viņam tika piedāvāts aizvadīt divkauju ar Zviedrijā populāro pusvieglā svara MMA cīkstoni Fernando Floresu, kurš pārstāv klubu “Renyi UMAE”.

No cīņas pirmās minūtes līdera lomu uzņēmās latviešu sportists. Viņš daudz kustējās un bija daudzpusīgs – strādāja ar sitienu kombinācijām un nebaidījās iet cīņā parterā. Otrajā raundā Skrīveram, pielietojot sāpju paņēmienu, gandrīz izdevās izcīnīt priekšlaicīgu uzvaru, taču Floress spēja “izvilkt” līdz raunda beigām.

Arī trešajā, noslēdzošajā piecu minūšu raundā Edgars turpināja presingot savu oponentu, taču, iespējams, laika trūkuma dēļ Latvijas pārstāvim neizdevās nokautēt zviedru.

Cīņa beidzās ar tiesnešu verdiktu, kurā sānu soģi ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem (30-27, 30-27 un 30-27) uzvaru atdeva Edgaram Skrīveram, kuram šī ir septītā uzvara pēdējās astoņās aizvadītajās cīņās.

“Edgars pilnībā kontrolēja cīņu. Bija labāks gan stājā, gan parterā. Pretinieks nebija slikts, taču viņš Edgaram ne mirkli nesagādāja problēmas,” portālam Sportacentrs.com stāstīja viens no Edgara Skrīvera sekundantiem Toms Didriksons. Jāpiezīmē, ka latvieša sekundantu stūrī sēdēja arī UFC cīkstoņi Aleksandrs Gustafsons (17-4) un Reza Madadi (14-4).

Izmantotie resursi:
tapology.com