Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Cīkstonis Golubevs uzvar vienā pasaules junioru čempionāta duelī

Cīkstonis Golubevs uzvar vienā pasaules junioru čempionāta duelī
Pjotrs Golubevs (pa labi). Foto: imago images / Kadir Caliskan

Latvijas cīkstonis Pjotrs Golubevs pirmdien Tallinā uzvarēja vienā pasaules junioru čempionāta cīņā, bet piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.

Brīvās cīņas turnīrā svara kategorijā līdz 70 kilogramiem pirmajā cīņā Golubevs pret Mikronēzijas sportistu Kendildu Maiku jau pēc divām ar pusi minūtēm veica paņēmienu, pēc kura tiesnesis pasludināja viņu par uzvarētāju. Līdz ar to tika sasniegts astotdaļfināls, bet tajā Latvijas cīkstonis pēc punktiem zaudēja Armenam Andreasjanam no Armēnijas.

Vēlāk Andreasjans nepārvarēja ceturtdaļfinālu, kas nozīmēja, ka Golubevs zaudēja cerības uz dalību gandarījuma turnīrā un cīņu par bronzas medaļu.

Pasaules junioru čempionātā Tallinā, kas risināsies visu šo nedēļu, Latviju kopā pārstāvēs seši sportisti. Kā nākamais otrdien uz paklāja kāps cits brīvās cīņas sportists Ivars Samušonoks.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).