Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājusi MMA leģenda Kevins Randlemans

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mūžībā aizgājusi MMA leģenda Kevins Randlemans
Kevins Randlemens
Foto: sherdog.com

Četrdesmit četru gadu vecumā no sirds mazspējas mūžībā aizgājis viens no profesionālā MMA (Mixed Martial Arts) pionieriem, bijušais organizācijas UFC smagā svara čempions amerikānis Kevins Randlemans (17-16).

Kā ārzemju masu medijiem ziņo Kevina Rendlamena piederīgie, sportists miršanas brīdī atradies slimnīcā, kur tika nogādāts ar plaušu karsoni, taču mūžībā viņš aizgāja sirds mazspējas dēļ.

Rendlamens savas gaitas sportā uzsāka jau bērnībā, nodarbojoties ar brīvo cīņu. Viņš pārstāvot Ohaio universitāti izcīnīja ļoti daudz titulu brīvajā cīņā, taču 1996. gadā Kevins izlēma izmēģināt savu spēkus MMA, ko tajā laikā tautā sauca par cīņām bez noteikumiem.

Viņš ātri iemantoja skatītāju simpātijas un 1999. gada martā parakstīja līgumu ar UFC. Dažus mēnešus vēlāk Randlemans uzvarot Pītu Viljamsu (12-6), kļuva par organizācijas smagā svara čempionu. Viņš nosargāja savu UFC čempiona jostu divkaujā ar Pedro Rizo (20-11), bet vēlāk to viņam atņēma Rendijs Kotjūrs (19-11).

Pēc līgumattiecību beigšanas ar amerikāņu organizāciju UFC Kevins nonāca Japānā, kur cīnījās zem PRIDE karoga. Tieši pateicoties cīņām, ko amerikānis aizvadīja PRIDE rindās, viņš arī visvairāk palicis cīņu sporta fanu atmiņā.

Viņš aizvadīja neaizmirstamas cīņas ar tā laika TOP atlētiem Fjodoru Jemeļjaņenko, Kvintonu Džeksonu, Kazuši Sakurabu, Mirko “Krokopu” Filipoviču un Maurisio Rua. Tiesa, no pieminētajiem viņam izdevās uzveikt vien Filipoviču.

Protams, Kevina statistikā tas nav vienīgais panākums pār tā laika labākajiem. Viņš uzvarējis jau pieminēto Rizo, Mario Neto, Murilo Rua, Renato Sobralu, Rijo Kavamuru u.c.

Diemžēl MMA sportista karjeras beigu posms priekš Randlemana nebija tas veiksmīgākais. Viņš 2011. gadā lielo sportu pameta ar iekrātu četru cīņu zaudējumu sēriju.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...