Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hari gūst traumu, Verhovens izcīna uzvaru ar tehnisko nokautu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hari gūst traumu, Verhovens izcīna uzvaru ar tehnisko nokautu
Badrs Hari (no labās) cīņā ar Riko Verhovenu
Foto: bladna.nl

Vakarnakt Vācijā ar visai negaidītu rezultātu noslēdzās kikboksa mačs starp GLORY pasaules čempionu smagajā svarā nīderlandieti Riko Verhovenu (50-10-1, 14 KO) un marokāņu kikboksa zvaigzni Badru Hari (106-13-1, 93 KO). Otrā raunda vidusdaļā Hari guva rokas savainojumu un viņam tika ieskaitīts zaudējums ar tehnisko nokautu.

Jau sen cīņu sporta līdzjutēji gaidīja divkauju starp par kikboksa princi dēvēto Riko Verhovenu, kurš ir šā brīža prestižākās organizācijas GLORY smagā svara čempions, ar vienu no slavenākajiem kikbokseriem, K-1 čempionu un divkārtējo turnīra “K-1 World GP” finālistu Badru Hari.

Sportistu puses vienojās, ka divkauja starp Hari un Verhovenu būs parasts reitinga mačs un tajā netiks apdraudēts nīderlandietim piederošais čempiona tituls. Viņi vienojās arī par to, ka šis mačs ritēs pēc formulas trīs raundi pa trīs minūtes, nevis kā tas ierasts GLORY vakara galvenajos mačos: pieci raundi pa trim minūtēm.

Lai arī dēļ Badra Hari faniem, kuri pirms mača sākuma bija “okupējuši” ringu un nevēlējās to pamest, iekavējās divkaujas sākums, sportisti nebija zaudējuši koncentrēšanās spējas un jau no pirmās sekundes sāka aktīvi boksēt.

Ringā teritoriālais pārsvars piederēja Verhovenam, taču vizuāli veiksmīgāk pirmo reundu aizvadīja Hari, kurš lika akcentu uz vairāku sitienu sērijām, kombinējot sitienus ar rokām un kājām. Pirmajā raundā Riko izveidojās brūce uz deguna, taču tā nebija bīstama, tāpēc ringa tiesnesis ļāva turpināt maču.

Arī otrajā raundā atkal aktīvāks bija Hari, taču raunda vidusdaļā Riko marokāni piespieda pie ringa trosēm un izdarīja pāris sitienus ar celi, vienu uzreiz pēc tiesneša komandas. Pirmais no šiem sitieniem sasniedza mērķi un tika savainota Badra roka.

Savainojuma rezultātā Badrs Hari atteicās turpināt cīņu, kas nozīmēja, ka uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Riko Verhovens, kuram tā bija sestā uzvara pēc kārtas.

Pēc cīņas Hari visiem klātesošajiem faniem un skatītājiem pie TV ekrāniem apsolīja, ka nākamgad viņš atgriezīsies ringā, lai vēlreiz cīnītos ar Verhovenu.

“Šis nav tas veids kā es vēlējos zaudēt, un diez vai Riko tā vēlējās uzvarēt. Es zvēru, ka nākamgad atgriezīšos ringā, lai sadotu pa pakaļu Verhovenam,” solīja Hari, kurš uzreiz pēc mača devās uz slimnīcu, lai noskaidrotu cik nopietnu savainojumu guvis.