Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Čels Sonens izkritis dopinga testos, cīņa ar Belfortu atcelta

Čels Sonens izkritis dopinga testos, cīņa ar Belfortu atcelta
Čels Sonens
Foto: community.ufc.com

MMA veterāns Čels Sonens (28-14-1), kurš savulaik cīnījies arī par organizāciju UFC un WEC pasaules čempiona tituliem, izkritis „negaidītajā” (pārbaude, par kuru sportists nebija informēts) dopinga testā. Līdz ar to 5. jūlijā ieplānotā cīņa ar Vitoru Belfortu (24-10-0) tiek atcelta.

Kaislības ap cīņu šovu „UFC 175” turpinās. Pirms kāda laika Nevadas Štata Atlētiskā Komisija (NSAC) devās uz bijušā PRIDE čempiona Vanderleja Silvas treniņu zāli, lai veiktu pirmscīņu dopinga pārbaudi, taču brazīlietis atteicās veikt šos dopinga testus, tiešā veidā aizmūkot. Izvairīšanās no dopinga testiem automātiski nozīmē, ka sportists izkritis šajās pārbaudēs.

Sakarā ar šo lietu tika atcelts Vanderleja Silvas ieplānotais mačs ar Čelu Sonenu. Tiesa, amerikānis bez pretinieka nepalika, Silvas vietu ieņēma viņa tautietis, bijušais UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts.

Sonens veltīja asus vārdus dopinga testos izkritušajam Vanderlejam Silvam, apvainojot to steroīdu lietošanā, taču pats neizrādījās labāks. NSAC apciemoja arī pašu Sonenu, kura organismā tika atklāta anastrazola un klomifena klātbūtne. Šie abi preperāti tiek lietoti, lai samazinātu estrogēnu koncentrāciju asinīs un palielinātu testosterona līmeni.

Cīņa ar Belfortu ir atcelta un Sonens gaida NSAC piespriesto sodu, kas varētu būt naudas štrāfs un aizliegums kādu laiku aizvadīt cīņas. Jāatzīmē, ka trīsdesmit septiņus gadus vecais Čels Sonens 2001. gadā jau vienreiz izkrita dopinga testos, ka saistīti ar testosterona līmeņa paaugstināšanu, kas nozīmē, ka viņa sods šoreiz varētu būt bargāks.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2014-06-11 10:15, pirms 10 gadiem
Kaut kāds dopinga trijstūris,nez vai Belfortu arī pārbaudīja,jo Belforts jau arī nav nekāds tīrais čalis runājot par dopingu
, 2014-06-11 11:16, pirms 10 gadiem
Sonenam laime nelaimee - nelaime taa ka izkrita testos bet laime taa ka neciinijaas ne ar Vanderleju ne ar Belfortu jo abiem zaudeetu un tas pietuvinaatu atlaishanai no UFC. Vaits pret izkritusajiem nav tik bargs kaa pret zaudeetaajiem taa ka visticamaak veel kaadu iespeeju Chelam dos un visticamaakais ka pret vaajaaku pretinieku.
, 2014-06-11 11:46, pirms 10 gadiem
Nū to gan es apšaubu vai viņš Wanderlejam zaudētu,bet nu to mēs laikam tā arī neuzzināsim.
, 2014-06-11 11:59, pirms 10 gadiem
Valents rakstīja: Sonenam laime nelaimee - nelaime taa ka izkrita testos bet laime taa ka neciinijaas ne ar Vanderleju ne ar Belfortu jo abiem zaudeetu un tas pietuvinaatu atlaishanai no UFC. Vaits pret izkritusajiem nav tik bargs kaa pret zaudeetaajiem taa ka visticamaak veel kaadu iespeeju Chelam dos un visticamaakais ka pret vaajaaku pretinieku.
Es apšaubu to,ka viņš zaidētu Wanderleiam...
Silva nav vairs tas kas bija agrāk un sonnens ticamak vinu mestu uz zemes kur arī būtu Sonena pārsvars.
Pret Belfortu gan es domāju,ka Sonens zaudētu,bet nu MMA ir visādi brīnumi redzēti,kaut vai toreiz kad pārliecinošai underdog Chris Lieben pāris sekundēs paša raunda sākuma nakautēja wanderleiju
, 2014-06-12 11:45, pirms 10 gadiem
Valents rakstīja: Sonenam laime nelaimee - nelaime taa ka izkrita testos bet laime taa ka neciinijaas ne ar Vanderleju ne ar Belfortu jo abiem zaudeetu un tas pietuvinaatu atlaishanai no UFC. Vaits pret izkritusajiem nav tik bargs kaa pret zaudeetaajiem taa ka visticamaak veel kaadu iespeeju Chelam dos un visticamaakais ka pret vaajaaku pretinieku.
Kā tad. Zaudētu Vanderlejam. Dzeršanas sacensībās varbūt.
Un Vaits neatlaiž zaudētājus ar lielu fanu bāzi, jo Vanderlejs UFC ne reizi nav bijis ar pozitīvu bilanci. Vienīgās uzvaras ir pret vājiem vai vidējiem čomiem. un nekur viņš nav atlaists.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.