Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kalniņš un Sadikovs cīnīsies par Eiropas bronzu

Kalniņš un Sadikovs cīnīsies par Eiropas bronzu
Kalvis Kalniņš pēc uzvaras 2017. gada Eiropas čempionātā
Foto: Latvijas Karatē federācija

Latvijas labākie vīru karatē cīkstoņi Kalvis Kalniņš un Ruslans Sadikovs kvalificējušies Serbijā notiekošā Eiropas čempionāta bronzas dueļiem.

Cīņas ar reālu pretinieku jeb "kumite" sacensībās titulētais Kalniņš svara kategorijā līdz 60 kilogramiem vispirms uzvarēja sportistus no Ukrainas un Spānijas, bet pusfinālā piekāpās maķedonietim Emilam Pavlovam. Līdz ar to Kalniņš automātiski kvalificējās gandarījuma turnīra izšķirošajai kārtai, kurā viņš sestdien sacentīsies ar slovāku Dominiku Imrihu.

Kalniņš pērn kļuva par Eiropas čempionu, bet 2012. un 2013. gadā viņš izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.

Tikmēr kategorijā līdz 75 kilogramiem Ruslans Sadikovs vispirms izcīnīja uzvaru, bet otrajā duelī zaudēja Rafaelam Agajevam no Azerbaidžānas, kurš vairāk nekā trīs gadus ticis pie medaļas visās augstākā līmeņa sacensībās, kurās piedalījies. Agajevs jau prognozējami uzvarēja arī nākamajos divos dueļos un sasniedza finālu, līdz ar to Sadikovs iekļuva gandarījuma turnīrā.

Tur Latvijas sportists izcīnīja vēl divas uzvaras un sasniedza izšķirošo cīņu par bronzu, kurā arī sestdien spēkosies ar itāli Luidži Busu. Sadikovs līdz šim savā karjerā guvis bronzu 2015. gada Eiropas čempionātā, kā arī izcīnījis sudrabu 2007. gada pasaules junioru čempionātā.

Pārējie Latvijas sportisti tik tālu netika, tomēr vēl vairāki bija tuvu iekļūšanai gandarījuma turnīrā. Dāmām "kumite" sacensībās talantīgā Kristīne Vīča (līdz 50kg) uzvarēja vienā cīņā, to pašu paveica arī Liene Prikaza (līdz 55kg), turklāt viņas uzvarētāja aizkļuva līdz pusfinālam, kurā gan zaudēja. Svarā līdz 61 kilogramam pirmajā duelī zaudēja Alīna Kornišova un tikpat ātri apstājās Viktorija Rezajeva svarā līdz 68 kilogramiem. Vīriem jau pirmajās cīņās zaudēja Dens Sadikovs (līdz 84kg) un Andrejs Ozerovs (virs 84kg), turklāt viņus uzvarējušie atlēti vēlāk sasniedza pusfinālu, bet šajos dueļos zaudēja. Savukārt Nikolajs Bodrovs (līdz 67kg) zaudēja otrajā duelī.

Kā vēstīts, Kirils Membo ceturtdien veiksmīgi sāka Eiropas čempionāta "kata" sacensības, tomēr noslēgumā palika soli no augstas vietas. Membo formālu vingrinājumu kompleksa jeb "kata" sacensības sāka ar uzvarām pār sportistiem no Īrijas un Zviedrijas, bet ceturtdaļfinālā ar 0:5 zaudēja Romānam Hejdarovam no Azerbaidžānas, kurš iepriekšējos divos Eiropas čempionātos izcīnījis bronzu.

Pusfinālā Hejdarovs zaudēja turkam Ali Sofuoglu, līdz ar to Membo neieguva tiesības piedalīties gandarījuma turnīrā, kurā viņam tad vajadzētu gūt vien divas uzvaras, lai tiktu pie bronzas.

Savas karjeras laikā Membo Eiropas čempionāta desmitniekā ticis vairākkārt, pirmoreiz to paveicot vēl 2009. gadā.

Piektdien Latvijas vīru un dāmu izlases sacentās "kumite" komandu sacensībās. Vīriem Bodrovs, Maksims Halatins, Kalniņš, Ozerovs un Sadikovi 1/16 finālā ar 3-1 uzvarēja Izraēlu, bet astotdaļfinālā ar 1-3 piekāpās Ukrainai. Savukārt dāmām Kornišova, Prikaza, Rezajeva un Vīča jau pirmajā cīņā ar 1-9 zaudēja Nīderlandei.

2020. gadā karatē debitēs Tokijas olimpiskajās spēlēs.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).