Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijā atgriežas šeit dzimušais Zviedrijas MMA cīkstonis Dmitrijs Homjakovs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijā atgriežas šeit dzimušais Zviedrijas MMA cīkstonis Dmitrijs Homjakovs
Dmitrijs Homjakovs
Foto: sherdog.com

Pēc nepilnu divdesmit gadu prombūtnes savā dzimtajā pilsētā Tukumā, lai 11. novembrī, Lāčplēšu dienā, piedalītos cīņu šovā “FREON: Klondaika Milžu cīņas 6”, atgriežas Zviedrijas pusvidējā svara MMA cīkstonis Dmitrijs Homjakovs (2-0), kurš krustos dūres ar krievu sportistu Aleksandru Novakovski (1-1).

Divdesmit septiņus gadus vecais Homjakovs dzimis Tukumā, bet jau septiņu gadu vecumā kopā ar vecākiem izceļojis uz Zviedriju, kur ieguvis tās valsts pilsonību. Skandināvijā dzīvo visi Dmitrija radi, taču atgriešanās dzimtenē priekš viņa ir emocijām un atmiņām pilna.

“Ar nepacietību gaidu brīdi, kad ieradīšos Latvijā. Vienmēr esmu zinājis, ka atgriezīšos Tukumā, pat neskatoties uz to, ka lielāko dzīves daļu par mājām saucu Stokholmu,” atklāj Dmitrijs Homjakovs. “Tukumā neesmu bijis kopš bērnības, var teikt, ka gandrīz divdesmit gadu. Pirms astoņiem gadiem biju Rīgā, bet tā arī nesanāca aizbraukt uz savu dzimto pilsētu.”
Ar cīņas sportu Dmitrijs sāka nodarboties septiņpadsmit gadu vecumā. Sākumā tas bija karatē, pēc tam MMA.

Profesionālajā MMA latviešu izcelsmes zviedrs debitēja 2014. gadā, kopumā aizvadot divas cīņas, kurās abās uzvarēja. Viņš uzveicis libānieti Jusufi Jahbi (6-4) un francūzi Maiklu Dupo (8-5).

“Ļoti patīk MMA sports, jo tas ir daudzpusīgs: ja neizdodas kaut kas stājā, vari tālāk cīnīties parterā. Priekš manis ir ļoti liela atbildība cīnīties Tukumā. Apzinos, ka priekš tukumniekiem esmu svešs, taču ceru, ka viņi mani uzņems kā savējo. Jau vairākas nedēļas atsvaidzinu savas latviešu valodas zināšanas, lai ar vietējiem iedzīvotājiem varu runāt viņu valodā,” piezīmē Homjakovs.

Zviedru sportists “Klondaika Milžu cīņās” krustos dūres ar Krievijas sportistu Aleksandu Novakovski, kuram uz vienu cīņu bija līgumattiecības ar Krievijas lielāko MMA organizāciju “M-1”. Novakovskim tāpat kā Homjakovam profesionālajā MMA aiz muguras divas cīņas. Vienā viņš uzvarējis lietuvieti Ričardu Vaiči (3-5), bet piedzīvojis zaudējumu divkaujā ar Aleksandru Harmu (4-2).

“Esmu nedaudz papētījis Novakovski – viņš nav TOP klases atlēts, taču cīnīties prot ļoti labi,” savu pretinieku paliela Homjakovs. “Pēdējo divu gadu laikā esmu pārcietis vairākas operācijas, taču jūtos labi un gatavojos parādīt visu uz ko esmu spējīgs.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-18 15:34, pirms 6 gadiem
Super,par attieksmi pret valodu nopelnīja manu cieņu! Lai izdodas lieliska karjera,Dmitrij!