Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Černavskim Pekinā 4. vieta

Černavskim Pekinā 4. vieta
Vladislavs Černavskis (pa kreisi), Aleksandrs Jemeļjaņenko un Artūrs Černavskis
Foto: LEWC

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notika grandiozs austrumu cīņu pasākums, kurā piedalījās pasaules paši labākie dažādu cīņu sporta veidu pārstāvji. Kaujas sambo disciplīnā Latviju šajā pasākumā pārstāvēja Artūrs Černavskis, kurš mūsu valstij izcīnīja godpilno ceturto vietu.

Spēles atklāja visā pasaulē labi pazīstamie austrumu cīņu meistari un aktieri: Džekijs Čans un Džets Lī.

Spēles noritēja septiņas dienas, kurā viena no disciplīnām bija kaujas sambo, kur starp labākajiem iekļuva pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, Latvijas cīņu sporta kluba „LEWC” pārstāvis Artūrs Čerņavskis. Šajā cīņas sporta veidā sportisti startēja tikai divās svara kategorijas – līdz 74 kg un virs 100 kg.

Lai piedalītos šajās sacensībās Artūram divu mēnešu laikā nācās nomest 12 kg svaru, lai iekļūtu sara kategorijā līdz 74 kg.

„Protams, ir ļoti smags darbs un psiholoģisks pārbaudījums, jo nometot svaru tiek zaudēts daudz spēka. Treniņu procesā tika sastādīts speciāls treniņu plāns, ko sastādījām kopā ar speciālās fiziskās sagatavotības konsultantu Alvi Stankevicu, kā arī ar Global fitness atbalstu šo plānu izdevās realizēt. Protams, jāatzīmē, ka bez paša Artūra gribasspēka un pacietības nekas nebūtu sanācis,” par sava audzēkņa treniņu procesu stāsta viņa treneris un brālis Vladislavs Černavskis.

Šajā svara kategorijā organizatori bija apvienojuši trīs svara kategorijas vienā, kurā startēja 68 kg, 74 kg un 82 kg svara kategorijas pasaules čempionātu laureāti.

Artūrs uz paklāja gāja piecas reizes. Pirmajā cīņā latvietis ar lielām grūtībām uzvarēja Kazahstanas cīkstoni. Jāpiebilst arī tas faktors, ka laika starpība ar Pekinu piecas stundas deva par sevi zināt, bet tomēr uzvara bija mūsu sportista kontā. Pēc cīņas atklājās, ka Kazahstanas sportists cīņas laikā bija lauzis kāju. Otrajā kārtā Artūra pretinieks bija no Rumānijas, kuru mūsu sportists pārliecinoši pieveica ar tīru uzvaru.

Cīņā par izeju finālā Černavskim pretī stājās sportists no Krievijas. Cīņa ilga visas piecas minūtes un ar nelielu punktu pārsvaru šajā duelī uzvarēja Krievijas cīkstonis, kurš arī kļuva par šī turnīra čempionu.

Ceturtajā cīņā Artūrs cīnījās ar Kirgizstānas cīkstoni, kuru latvietis uzvarēja ar tīru uzvaru, pielietojot sāpju paņēmienu uz roku. Ja šis turnīrs būtu pasaules vai Eiropas čempionāts, tad latvietim kaklā karātos jau bronzas medaļa, bet tā kā šoreiz organizatori uztaisīja tikai vienu bronzas medaļu, tāpēc nācās cīnīties vēl vienu cīņu par bronzas godalgu.

Cīņā par trešo vietu pretī Artūram iznāca divkārtējais pasaules čempions un daudzkārtējs pasaules un Eiropas medaļu ieguvējs Sergejs Grečiho.

Cīņas pirmajā pusē Artūrs izrādīja labu tehnikas un taktikas pielietojumu un guva 2 punktus, kā arī pretinieku aizsūtīja nokdaunā. Artūrs pieļāva tikai vienu kļūdu, kuru lietuvietis tūdaļ izmantoja un izpildīja sāpju paņēmienu uz celi, liekot Artūram padoties, kā rezultātā Lietuvas pārstāvis kļuva par bronzas medaļas ieguvēju.

Pirmā vieta Krievijai, otrā Bulgārijai, trešā Lietuvai un ceturtā Latvijai.

Informāciju sagatavoja
Sporta klubs „LEWC”


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).